چند نکته برای نگهداری پنیر
پنیر یکی از اعضای خانواده لبنیات است که طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد و جزء اصلی سفره صبحانه به خصوص در ایران است. اما نگهداری پنیر اصولی دارد که باید رعایت شود.
پنیر یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی در سبد خانوار است، اما چگونه از خراب شدن، کپک زدن و تغییر بافت و طعم آن محافظت کنیم؟ در این مقاله پاسخ سوالات متداول را خواهید یافت.
آیا پنیر را می توان منجمد کرد؟
برخی از پنیرهای نرمتر مانند موزارلا و چدار تازه را میتوان منجمد کرد، مخصوصاً وقتی رنده شده باشد. پنیرهای دیگر، مانند چدار کهنه شده، وقتی منجمد می شوند، ترد می شوند. بسته به نحوه تغییر بافت، ممکن است بخواهید از پنیر آب شده در سالاد یا پخت و پز استفاده کنید.
پنیر رنده شده را می توانید قبل از تاریخ انقضا فریز کنید، اما بهتر است اجازه دهید حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال بماند. این اجازه می دهد تا رطوبت (که در صورت یخ زدن به یخ تبدیل می شود) به پنیر بازگردد.در حالی که انجماد روند فساد را کند می کند، توصیه می شود در اسرع وقت از پنیر ذوب شده استفاده شود. اگر یک تکه پنیر دارید، آن را به قطعات ۲۰۰ گرمی یا کوچکتر برش دهید. می توانید آن را در کیسه های پلاستیکی یا فریزر بپیچید تا از جذب طعم های دیگر به پنیر جلوگیری کنید.
آیا پنیر در دمای اتاق بد می شود؟
مدت زمانی که یک پنیر خاص برای خوردن در دمای اتاق ایمن باقی می ماند به میزان رطوبت آن و تازه یا کهنه بودن آن و سایر عوامل بستگی دارد. بهتر است پنیر را قبل از سرو برای بهترین طعم، بگذارید به دمای اتاق برسد، این معمولاً ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد.
پنیرسازی هزاران سال است که وجود داشته و راهی برای نگهداری شیر قبل از رسیدن به یخچال بوده است. برای درک کامل اصول ایمنی پنیر، مهم است که بدانیم پنیر چگونه درست می شود. در واقع، تحقیقات نشان میدهد که بیشتر پنیرهای سفت رشد باکتریها را کند میکنند، بنابراین احتمال ابتلا به بیماریهای ناشی از غذا از طریق پنیر بسیار کم است.
پنیرهای پاستوریزه فراوری شده مانند پنیر آمریکایی نیز به دلیل ترکیب مواد تشکیل دهنده و عملیات حرارتی در این دسته قرار می گیرند.
پنیرهایی که فاسد شدنی ترند
پنیرهایی که رطوبت بیشتری دارند نیز فسادپذیرتر هستند. اینها شامل پنیرهای نرم مانند پنیر خامه ای و موزارلای تازه است. پنیر را مانند همه غذاهای فاسد شدنی می توان تا دو ساعت در دمای اتاق گذاشت. با این حال، با پنیر باقیمانده بسته به نوع آن باید متفاوت رفتار شود.
به عنوان مثال، اگر سینی پنیر به مدت دو ساعت بیرون مانده است، پنیرهای تازه نرم را باید دور بریزید، اما پنیرهای سفت (مانند چدار، گودا، پارمزان) را می توان در یخچال نگهداری کرد تا دوباره استفاده شود. اگر پنیر خشک است، می توان آن را در فویل پیچید و برای استفاده بعدی در فریزر قرار داد.
منبع: ایرنا