وب گردی

چگونه در امتحانات ماه مبارک رمضان موفق شویم؟

روزه داران به خصوص افرادی که در این مدت مجبور به مطالعه هستند باید به برنامه غذایی خود توجه ویژه ای داشته باشند، تنوع غذایی را رعایت کنند تا به فواید جسمی روزه برسند.

روزه داران باید ۵ گروه غذایی اصلی را در فاصله افطار تا سحر بخورند. از نان و غلات، سبزیجات، میوه ها، شیر و لبنیات، حبوبات، گوشت و مواد خام پروتئینی به اندازه کافی استفاده کنید. دانش آموزان و دانشجویان روزه دار برای رسیدن به هدف خود باید تغییراتی در برنامه تحصیلی خود ایجاد کنند، درس های سبک تر را قبل از افطار و درس های سنگین را بعد از افطار به تعویق بیندازند تا سنگینی بر آنها وارد نشود. در ادامه این مقاله توصیه هایی برای والدین در این زمینه ارائه خواهیم کرد:

ایجاد انگیزه:
والدین می توانند در مورد سختی روزه گرفتن و امتحان با فرزندان خود صحبت کنند. مطالعه نیز نوعی عبادت محسوب می شود و اگر روزه نیز به این امر اضافه شود مورد رضایت خداوند قرار می گیرد. می توانید به او پیشنهاد دهید که برای ادامه تحصیل، وضو گرفتن و خواندن دعای مطالعه از خداوند کمک بخواهد تا خداوند ذهن و جسم او را در این راه تقویت کند.

ارتقای کیفیت آموزشی:
والدین باید بپذیرند که روزه گرفتن ممکن است کیفیت یادگیری را در مقایسه با حالت عادی کاهش دهد، بنابراین زیاده روی نکنید و به فرزندتان کمک کنید تا کیفیت یادگیری را بهبود بخشد نه کمیت.

آهسته و پیوسته:
دانش آموزان باید بدانند که گذاشتن تمام مطالب برای شب امتحان فقط استرس را برای فرد به همراه دارد پس بهتر است مطالب را به صورت دوره ای اصلاح کنند تا در شب امتحان دچار مشکل نشوید. والدین باید مطالعه مداوم و کیفی را به فرزندان خود بیاموزند، در این صورت از حجم مطالب کاسته می شود که از انرژی صرف شده برای امتحانات و روزه داری کاسته می شود.

زمان طلایی برای مطالعه:
نمی توان تعیین کرد که بهترین زمان مطالعه چه زمانی است، این دوره برای هر فرد کاملاً متفاوت است. به طور کلی، شما می توانید به مدلی نگاه کنید که کاملاً با آنچه در ذهن داشتید متفاوت است، در گذشته آنها آن را باور داشتند. بهتر است کودکان شب بخوابند و روز مطالعه کنند.

آنچه در این برنامه مد نظر است، تقسیم ۲۴ ساعت شبانه روز به چهار قسمت است. سحر تا ظهر، ظهر تا افطار، افطار تا نیمه شب و نیمه شب تا سحر. با توجه به وضعیت بدن در هر یک از این قسمت ها بهترین زمان برای روزه داری و مطالعه، سحر تا ظهر و افطار تا نیمه شب است که در بین این دو مورد، سحر تا ظهر پرانرژی است و از طرفی اعضای خانواده در در این مدت زمان خواب هستند یا بیرون از خانه هستند، بنابراین این بهترین محیط آموزشی است.

زمان بین ظهر تا افطار بدترین زمان مطالعه در روزه داری است. گرمای هوا، کاهش بازده انرژی فعالیت آموزشی، ضعف و غیره. توانایی یادگیری را تا حد زیادی کاهش می دهد.

در مدل دیگری که برای دانش آموزانی که پس از افطار به استراحت نیاز دارند بسیار مناسب است.

ممکن است برای شما یا عزیزانتان پیش آمده باشد که بعد از خوردن غذا نتوانید فعالیت جدی انجام دهید و دچار نوعی بی حالی شوید. برای این نوع افراد استراحت پس از افطار خوب است و گاهی اوقات بد نیست مدتی بخوابند. اگر فرد مشکلی برای بیدار شدن در شب ندارد. بهتر است از نیمه شب تا سحر مطالعه کنید، سکوتی که در این مدت در خانه حاکم است تمرکز را افزایش می دهد.

انرژی را ذخیره کن:
سفرهای غیر ضروری را فراموش کنید، به خصوص در فصول گرم سال، هوای گرم می تواند انرژی را به طور جدی کاهش دهد، بنابراین کلاس های ویژه، کلاس های بعد از مدرسه، رفتن به پارک، رفتن به مهمانی و …. بهتر است آن را به زمان دیگری موکول کنید. این امکان وجود دارد که آنها را تا بعد از ماه رمضان ببندید تا بتوانید در زمان مناسب آنها را اعمال کنید.

خواندن چشم:
بسیاری از دانش‌آموزان عادت دارند برای مطالعه پیاده‌روی کنند یا با صدای بلند توضیح دهند که هر دو عادت اشتباه است و می‌تواند میزان انرژی مصرف شده را تا ۲ برابر افزایش دهد و در نتیجه باعث گرسنگی و تشنگی در روزه‌داری شود. بهترین حالت برای مطالعه نشستن در وضعیت صحیح و خواندن با چشم است که با تکرار و تمرین می توان آن را توسعه داد.

برنامه غذایی روزه داران در ایام امتحانات:
استفاده از غذاها و وعده های غذایی سبک مانند؛ نان، پنیر، سبزیجات و آجیل، یک لیوان شیر با ۲ تا ۳ عدد خرما، حلیم بدون روغن توصیه می شود و غذاهای سرخ شده یا چرب از منو حذف شود. غذای سنگین باعث می شود دانش آموزان پس از افطار نتوانند دروس خود را مطالعه کنند.

استفاده از میوه های تازه یا آب میوه های طبیعی در فاصله افطار تا سحر توصیه می شود، البته میوه ها به دلیل داشتن فیبر فراوان از یبوست مناسب ترند. از دیگر غذاهای توصیه شده می توان به آجیل خام مانند بادام، پسته و فندق اشاره کرد که بهتر است بین افطار تا سحر مصرف شود.

افرادی که قصد روزه دارند باید به موقع از خواب بیدار شوند تا بتوانند بدون عجله سحری را به مقدار لازم بخورند، زیرا سحری برای روزه داران مهم ترین وعده غذایی محسوب می شود.

از آنجایی که در این دوره همه گروه های غذایی باید وارد بدن شوند. بشقاب غذا باید به چهار قسمت تقسیم شود. یک سوم بشقاب خود را برای غلات، یک سوم برای سالاد و سبزیجات، یک سوم برای پروتئین و یک سوم برای چربی های سالم کنار بگذارند، لازم است یک کاسه ماست کم چرب در کنار بشقاب غذا قرار دهند.

محدودیت های غذایی:
استفاده از غذاهای فرآوری شده مانند؛ سوسیس و کالباس، تن ماهی، کنسرو، انواع بریده در ماه رمضان ممنوع است، زیرا این غذاها دارای درصد بالایی از نمک هستند و باعث تشنگی می شوند.

از نوشیدن چای و قهوه پررنگ در وعده صبحانه خودداری کنید، این نوشیدنی ها حاوی کافئین هستند که باید از طریق ادرار دفع شوند، بنابراین می توانند باعث تشنگی در طول روز شوند.

قندهای ساده مانند؛ زولبیا، بامیه و شیرینی های صبحانه می توانند به سرعت قند خون را بالا ببرند و بلافاصله آن را کاهش دهند و به همین دلیل است که فرد احساس گرسنگی می کند.

نوشیدنی های گازدار به دلیل دفع آب بیشتر از بدن باعث تشنگی افراد روزه دار می شود، بنابراین بهتر است در وعده سحری از نوشیدنی هایی مانند شربت، آبلیمو، شربت تخم مرغ و کاکشیر استفاده کنید.

منبع: بیتوته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا