کاهش نگران کننده سن بلوغ در دختران با افزایش استفاده از لوازم آرایشی و عطر
دختران به دلیل استفاده از لوازم آرایشی و عطر، به طرز نگرانکنندهای زودتر از حد معمول به بلوغ میرسند.
مواد شیمیایی که در لوازم آرایشی وجود دارند و روی هورمونها تأثیر میگذارند، میتوانند دلیل این پدیده باشند و باعث شوند که دختران زودتر از همیشه به بلوغ برسند.
یک پژوهش که با حمایت مالی دولت ایالات متحده انجام شده، نشان داده که مواد شیمیایی که در شویندهها، عطرها و لوازم آرایشی وجود دارند، روی تولید هورمونهایی که باعث بلوغ در دختران میشوند، تأثیر میگذارند.
این مسأله میتواند علت افزایش نرخ بلوغ زودرس از دهه ۱۹۹۰ به بعد، بهویژه در میان دختران را توضیح دهد.
این مواد شیمیایی علاوه بر اینکه به برخی از عطرها بوی شیرین و مشکمانندی میدهند، در داروهای مرتبط با آسم و ترک سیگار هم وجود دارند.
این یافتهها همزمان با شروع استفاده دختران از لوازم آرایشی و عطر در سنین پایینتر مشاهده شده است.
پژوهشگران دریافتند که رایحهای به نام «مشک آمبرت» و داروهایی به نام «آگونیستهای کولینرژیک» میتوانند اثر هورمونها را مختل، تقلید یا مسدود کنند.
مشک آمبرت که بویی شیرین و مشکمانند دارد و از گلی زردرنگ به دست میآید، علیرغم محدودیت استفادهاش در آمریکا، همچنان در برخی از عطرها در سایتهای فروش آنلاین مانند آمازون و Etsy یافت میشود.
آگونیستهای کولینرژیک نیز داروهایی هستند که عمدتاً برای درمان اعتیاد به سیگار، بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) و آسم مورد استفاده قرار میگیرند.
به گفته نویسندگان این مطالعه، اخیراً افزایش نگرانکنندهای در بلوغ زودرس دختران مشاهده شده که نشاندهنده تأثیر یک عامل محیطی است.
پیشتر چاقی، سبک زندگی کمتحرک و استرس به عنوان دلایل احتمالی این پدیده معرفی شده بودند.
دخترانی که با این پدیده مواجه شدهاند، میگویند که این مسأله برایشان در مدرسه و خانه شرمآور است و میتواند فعالیتهای اجتماعیشان را تحت تأثیر قرار دهد.
بلوغ زودرس در دختران، با مشکلاتی مانند افزایش خطر ابتلا به چاقی، بیماریهای قلبی، سرطان سینه و مشکلات روانی مرتبط است.
معمولاً انتظار میرود که دختران در سن ۱۲ سالگی به بلوغ برسند، اما دکتر ناتالی شاو، نورواندوکرینولوژیست در مؤسسه ملی علوم بهداشت محیطی (NIEHS) میگوید که در دهههای اخیر، دختران به طور میانگین در سنین پایینتری به بلوغ میرسند.
در برخی موارد، شروع قاعدگی دختران حتی در سن ۶ سالگی بدون وجود سایر علائم بلوغ مشاهده شده است.
یافتههای این پژوهش نشان داد که سن بلوغ دختران حدود یک سال زودتر از چیزی است که دانشمندان پیشبینی کرده بودند و مطالعات بعدی نیز تأیید کردند که از دهه ۱۹۷۰ به بعد، سن بلوغ در هر دهه حدود سه ماه کاهش یافته است. این مسأله نشاندهنده نقش عامل محیطی در کاهش سن بلوغ است.
برای بررسی این موضوع، گروهی از پزشکان مؤسسه ملی علوم بهداشت محیطی (NIEHS) به بررسی یک پایگاه داده از مواد شیمیایی و داروها پرداختند که ممکن است بر هورمونها تأثیر بگذارند.
یافتههای آنها در مجله Endocrinology منتشر شده است.
این پژوهشگران به طور خاص مواد شیمیایی مختلکننده غدد درونریز (EDCs) را مورد مطالعه قرار دادند؛ موادی که جریان طبیعی هورمونها را مختل، تقلید یا مسدود میکنند. این هورمونها نقش مهمی در بلوغ، استرس و رشد دارند.
مواد مختلکننده غدد درونریز (EDCs) در بسیاری از محصولات مانند مواد مقاوم در برابر آتش، پلاستیکها و… وجود دارند؛ به همین دلیل پژوهشگران ۱۰,۰۰۰ مورد احتمالی را در این مطالعه بررسی کردند.
منبع: روزیاتو