یک بام و دو هوای بایدن در رفح
اخیراً «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شده که بهترین زمان برای حل مناقشه فلسطین از طریق راهکار دودولتی، فرا رسیده و واشینگتن در صدد حل مسالمت آمیز این معمای پیچیده است! درست همزمان با این ادعا، اخبار و مستنداتی در خصوص کمکهای مالی و نظامی پشت پرده آمریکا به رژیم اشغالگر قدس جهت استمرار عملیات در غزه منتشر میشود.
در پشت پرده لفاظیهای دیپلماتیک آمریکاییها، چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است؟
به عبارت بهتر، از یک سو دولت آمریکا نسبت به گسترش دامنه عملیات نظامی کابینه جنگ رژیم صهیونیستی به رفح ابراز نگرانی کرده و از سوی دیگر، مشغول تجهیز و طرحریزی این حمله ضد انسانی با مشورت مستقیم سران ارتش اسرائیل و موساد است.
این همان رویکرد مزورانهایست که بارها خود را در عرصه امنیتی و سیاست خارجی آمریکا نشان داده و نقطه پایانی نیز برای آن متصور نیست. به راستی در پشت پرده لفاظیهای دیپلماتیک آمریکاییها، چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است؟ برخی منابع در آمریکا فاش کردهاند که کاخ سفید قصد دارد تسلیحات جدیدتری را به اراضی اشغالی با هدف تسریع نسلکشی در غزه، رفح و خان یونس ارسال کند. تسلیحات پیشنهادی به اسرائیل شامل حدود هزار بمب امکا-۸۲ (Mk ۸۲)، مهمات حمله مستقیم مشترک کاامیو-۵۷۲ (ابزار هدایتگری که بمب گرانشی غیرهدایتشونده را به بمب هوشمند تبدیل میکند) و فیوز بمب افامیو-۱۳۹، در مجموع به ارزش دهها میلیون دلار است. به راستی ارسال گسترده این تسلیحات و اعلام مواضع مقامات کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا درمخالفت با حمله به رفح چه معنایی دارد؟ نام این مقوله دیگر «پارادوکس» و «تناقض» نیست و صرفاً پای یک «دروغ بزرگ» در میان است!
بایدن از یک سو مشغول هموارسازی نسلکشی غزه است و از سوی دیگر، تلاش میکند با اتخاذ برخی مواضع ظاهری مانع از خشم افکار عمومی جهان شود.
در این میان، ابراز نارضایتی رئیسجمهور آمریکا از نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس اساساً ارزشی ندارد و صرفا یک آدرس انحرافی با هدف تمرکززدایی از کمکهای مستقیم و غیرمستقیم آمریکا در نسلکشی غزه محسوب میشود.
به عبارت بهتر، بایدن از یک سو مشغول هموارسازی نسلکشی غزه است و از سوی دیگر، تلاش میکند با اتخاذ برخی مواضع ظاهری مانع از خشم و عصبانیت هرچه بیشتر شهروندان کشورهای مختلف جهان و حتی آمریکا شود.
با اینکه رسانههای آمریکایی از «ناامیدی بایدن» در مهار «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی گزارش میدهند، اما کاخ سفید تاکنون به استفاده از اهرم فروش تسلیحات نظامی به رژیم کودک کش صهیونیستی بهعنوان ابزاری برای بازداشتن این رژیم از ادامه حمله مرگبار و ویرانگر به غزه اعتنا نکرده است. از آغاز جنگ غزه تا کنون، آمریکا نه تنها در کسوت اصلیترین حامی تسلیحاتی و مالی رژیم اشغالگر قدس در نسلکشی فلسطینیان، بلکه در مسند «ادارهکننده اصلی جنگ غزه» ایفای نقش کرده است.
ترسیم مختصات و جزئیات عملیاتهای تجاوزکارانه صهیونیستها در غزه و خان یونس، اساساً بر عهده پنتاگون و سنتکام بوده است. این قاعده در خصوص رفح نیز صادق است.
در چنین شرایطی تفکیک و تمایز بازی بایدن از نتانیاهو، یک خطای راهبردی و محاسباتی آشکار محسوب میشود.
پیوستگی تل آویو و واشینگتن در جنگ غزه و نسلکشی در فلسطین، این روزها بیش از هر زمان دیگری قابل اثبات و احصاء است و باید مراقب آدرسهای وارونه و انحرافی واشینگتن و تل آویو در این خصوص بود.
منبع: آنا