وب گردی

۱۰ قاتل خاموش روابط زوجین

خشونت‌خانگی علیه همسر، خیانت، اعتیاد و … مشخص است که به طلاق ختم خواهد شد. اما برخی رفتار‌ها و نگرش‌ها هستند که به اعتماد، درک و صمیمیت در یک رابطه آسیب می‌زنند و، چون کسی آنها را خطر آمیز نمی‌داند، به تعبیری قاتل خاموش روابط هستند. اگر شما یا همسرتان در رفتار با یکدیگر وارد الگو‌های منفی شوید، به یکدیگر و ازدواج‌تان آسیب می‌زنید. در ادامه نگاهی به قاتلان خاموش روابط زن‌و‌شوهری می‌اندازیم که زوجین امروزی کمتر آنها را جدی می‌گیرند.

۱- گفتن «من همینم که هستم»

اگر این باور در ارتباط‌تان وجود دارد که «من همینم که هستم» و این‌که باب داشتن تغییر مثبت در زندگی را بستید و اجازه نمی‌دهید روابط‌تان به سمت بهتری حرکت کند، باید منتظر طلاق عاطفی و بعد هم احتمالا، جدایی باشید. این تصور که همسرم باید حتما با همه ویژگی‌های شخصیتی من کنار بیاید، حتی آنهایی که اشتباه است، قطعا باعث افزایش محبت بین زوجین نخواهد شد.

۲- خشونت عاطفی با همسرتان

اگر فکر می‌کنید کنترل‌تان روی زندگی روزانه همسر خود با واکنش‌های منفی شما به او که نوعی خشونت عاطفی محسوب می‌شود، ایرادی ندارد باید بدانید روزی می‌رسد که ازدواج شما به نقطه پایان خواهد رسید. مگر این که دست از چنین نگرشی بردارید و برای مخالفت با بعضی رفتار‌های همسرتان در فرصت مناسب و به‌طور منطقی با او صحبت کنید نه این که مدام به دنبال تحقیر و واکنش‌های منفی باشید.

۳- شکستن قول

هیچ فردی نمی‌خواهد زندگی مشترک را با فردی ادامه دهد که غیر قابل اعتماد است و زیر قول و قرارهایش می‌زند. چون با شکسته شدن هر قول، اعتماد طرف‌مقابل از بین می‌رود و شالوده زندگی سست می‌شود؛ بنابراین شکستن قول هم یک قاتل خاموش روابط زوجین است.

۴- مهارت گوش‌دادن ضعیف

گوش‌دادن فعال به طرف‌مقابل و صحبت با او یکی از ارکان اصلی ارتباط خوب است. افرادی که مهارت گوش‌دادن ضعیفی دارند، نمی‌توانند هنگام گوش‌دادن افکار و نظرات دیگران، بین افکار خود و آن‌ها تفاوت قائل شوند، به‌راحتی حواس‌شان پرت می‌شود و وسط صحبت دیگران می‌پرند. هنگام گوش‌دادن به دیگران سعی کنید خود را جای آنها بگذارید و نظرات آنها را درک کنید.

۵- حسود بودن

یکی از رفتار‌های رایجی که همسرتان را از شما دور و ازدواج‌تان را به مرور با چالش‌های متعددی روبه رو می‌کند، نشان دادن حسادت‌های غیر منطقی و بعد از آن هم، تند شدن با همسرتان است. حسود بودن باعث می‌شود که همسرتان حس بدی داشته باشد و به مرور دلسرد شود.

۶- نداشتن گذشت در زندگی

همه ما در زندگی اشتباهاتی مرتکب شده‌ایم. اگر حق اشتباه را از طرف‌مقابل بگیریم ابتدا به سلامت روحی و روانی خود ضربه زده‌ایم. از آن طرف هم نداشتن گذشت و بخشش باعث می‌شود که بعضی اشتباهات قابل بخشش به یک بحران غیرقابل مدیریت تبدیل شود که قطعا اشتباه است.

۷- پنهان‌کردن اطلاعات مهم

لازم نیست در مورد همه چیز با شریک زندگی خود صحبت کنید، اما اجتناب عمدی از طرح موضوعات دشوار و پنهان کردن اطلاعات یا احساسات مهم می‌تواند به یک رابطه آسیب برساند. اجتناب به‌طور کلی می‌تواند باعث ایجاد رنجش شود و راه را برای به دست آوردن راه‌حل برای یک مشکل مسدود کند. پنهان کردن اطلاعات و سرکوب احساسات می‌تواند منجر به مشکل و اختلال در روابط شود.

۸- انتقاد بدون پیشنهاد سازنده

انتقاد از شریک زندگی خود بدون ارائه بازخورد یا پیشنهاد سازنده می‌تواند منجر به حالت تدافعی و رنجش شود. در انتقاد، استفاده از جملات تعمیم‌یافته مانند «تو همیشه…» یا «تو هرگز…» اقدامات مثبت طرف مقابل را نادیده می‌گیرد و احساس سرزنش و رنجش را منتقل می‌کند. چنین اظهاراتی معمولا اغراق‌آمیز است و می‌تواند باعث شود که شریک زندگی شما احساس کند مورد حمله قرار گرفته یا این که مورد قدردانی قرار نگرفته است.

۹- لحن تمسخرآمیز

تحقیر به این معنی است که با فرد مقابل خود با اهانت و تمسخر رفتار می‌کنید و این احساس را به او می‌دهید که نظراتش بی‌ارزش است. به گفته جان گاتمن، زوج درمانگر و متخصص روابط عاطفی، تحقیر چهارمین عامل اصلی طلاق در روابط زناشویی است. نام‌های تحقیر آمیز، لحن تمسخرآمیز هنگام صحبت و شوخی‌های خصمانه از اشکال مختلف تحقیر همسر هستند.

۱۰- انتظارات غیرواقعی از همسر

سرخوردگی با برآورده نشدن خواسته‌ها زیادتر خواهد شد. باید متوجه شوید کدام توقعات شما بر پایه باور‌های نادرست در ازدواج بوده و کدام‌ها غیر واقعی هستند. داشتن انتظارات غیرواقعی از همسر یکی از قاتلان خاموش روابط زوجین محسوب می‌شود.

منبع: خراسان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا