وب گردی

۱۰ بیماری که تأثیر متفاوتی روی مردان و زنان می‌ گذارند

بیماری ها در تمامی افراد به یک شکل ظاهر نمی‌شوند. تفاوت‌های فردی نقش مهمی در این زمینه دارند، اما جنسیت نیز تاثیرگذار است. به‌طور کلی، علائم و شدت بیماری بسته به اینکه بیمار مرد باشد یا زن، متفاوت است.

ریزش مو

ریزش مو در زنان می‌تواند ناشی از دلایل مختلفی از جمله استرس، عدم تعادل هورمونی یا کمبودهای تغذیه‌ای باشد. نازک شدن موها نیز ممکن است عارضه جانبی مصرف برخی از داروها باشد که می‌تواند منجر به ریزش مو شود.

اما در مردان، این مسئله بیشتر جنبه ژنتیکی دارد. طاسی مردانه ارثی است و حدود نیمی از مردان تا سن ۵۰ سالگی درجاتی از ریزش مو را تجربه می‌کنند.

حمله قلبی

عوامل خطر حمله قلبی در هر دو جنس مشابه است، اما ممکن است که زنان هنگام حمله قلبی علائم کمتری داشته باشند.

به گفته دکتر لیلی باروچ، «بیشتر احتمال دارد که زنان علائم کمتر شایعی مانند سوء هاضمه، تنگی نفس و کمردرد را تجربه کنند، حتی بدون درد قفسه سینه».

blank

اعتیاد به الکل

زنان زودتر از مردان دچار اعتیاد به الکل می شوند، حتی اگر کمتر الکل بنوشند. همچنین آن‌ها بیشتر در معرض آسیب‌های کبدی و مغزی و بیماری‌های قلبی ناشی از مصرف الکل قرار دارند.

یکی از عوارض اعتیاد به الکل که بر مردان تأثیر می‌گذارد، اختلال نعوظ است.

blank

سکته مغزی

زنان بین سنین ۵۵ تا ۷۵ سال بیشتر در معرض خطر سکته مغزی هستند و به‌طور کلی، تعداد بیشتری از زنان نسبت به مردان بر اثر سکته مغزی جان خود را از دست می دهند.

علائم سکته مغزی نیز میان دو جنس متفاوت است، به طوری که زنان کمتر علائم معمول مانند بی‌حسی و درد را تجربه می‌کنند. به همین دلیل، بیشتر احتمال دارد که سکته مغزی در زنان به‌درستی تشخیص داده نشود.

blank

میگرن

میگرن یک سردرد معمولی نیست. میگرن سردرد ضربانی است که معمولاً با علائم دیگری مانند تهوع و حساسیت به نور همراه است. این بیماری به‌طور کلی در زنان شایع‌تر است، اما مردان معمولاً میگرن را زودتر (قبل از بلوغ) تجربه کنند.

از سوی دیگر، زنان در سنین نوجوانی شروع به تجربه میگرن‌ می‌کنند. خوشبختانه، حملات میگرن‌ معمولاً با رسیدن زنان به سن یائسگی کاهش یابند.

blank

آلزایمر

زنان، بیشتر از مردان از بیماری آلزایمر رنج می‌برند. اما باید به این موضوع توجه داشت که به طور متوسط زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند و سن، بزرگ‌ترین عامل خطر در مورد ابتلا به بیماری آلزایمر است.

برخی محققان دریافته‌اند که بیماری آلزایمر می‌تواند یک اختلال خودایمنی باشد که در زنان شایع تر است.

blank

اضطراب

برخی از علائم اضطراب، از جمله نگرانی و بی خوابی و کمبود تمرکز، در هر دو جنس مشابه است. اما بیشتر احتمال دارد که زنان احساس غم و اندوه مرتبط با اضطراب را تجربه کنند.

مردان کمتر احساسات خود را بروز می دهند که گاهی می‌تواند منجر به انجام رفتار پرخطر شود.

blank

بیماری های مزمن

زنان نسبت به مردان بیشتر  به بیماری های مزمن مانند سندرم روده تحریک‌پذیر یا فیبرومیالژیا مبتلا می‌شوند.

blank

دیابت

مردان بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند، حتی با درصد چربی پایین‌تر نسبت به زنان.

زنان بیشتر از عوارض ناشی از این بیماری مانند مشکلات بینایی، بیماری‌های قلبی و کلیوی و سکته مغزی رنج می‌برند.

زنان باردار نیز ممکن است دیابت بارداری بگیرند که اگرچه موقتی است، اما نیاز به نظارت دارد، زیرا می تواند برای مادر و نوزاد مشکلاتی را ایجاد کند.

blank

افسردگی

زنان بیشتر از مردان به افسردگی مبتلا می‌شوند و در حالی که بسیاری از علائم این بیماری در هر دو جنس مشابه است، زنان بیشتر احساس غم و اندوه و کمبود انرژی را تجربه می‌کنند.

علائم افسردگی در مردان می‌تواند به صورت تحریک‌پذیری، مشکلات گوارشی، سردرد و افزایش رفتارهای پرخطر ظاهر شود.

زنان هنگام بروز علائم افسردگی بیشتر به دنبال کمک حرفه‌ای و روان‌درمانی می‌روند. در حالی که برخی از مردان، بیشتر بر علائم جسمی خود تمرکز می‌کنند تا علت اصلی مشکل؛ بنابراین کمتر احتمال دارد که به دنبال حمایت روان‌شناختی باشند.

منبع: روزیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا