وب گردی

۵ دلیل عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم

عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم یکی از شایع‌ ترین مشکلاتی است که در میان اغلب خانم‌ ها حداقل چندین بار دیده شده است. عقب افتادن پریود و احساس درد در ناحیه کمر و شکم می‌ تواند تحت تاثیر تغییرات هورمونی، استرس، تغییر وزن یا ورزش های سنگین ایجاد شود. علاوه بر این موارد مشکلات جدی‌ تری نیز مانند مشکلات تیروئیدی و تنبلی تخمدان نیز می‌ توانند این تاثیرات را به دنبال داشته باشند. توجه داشته باشید که اگر این علائم در طولانی مدت تکرار شوند و ادامه‌ دار باشند مشکلات بسیاری را برای افراد به وجود می‌ آورند. در ادامه این مقاله از شادمگ به بررسی دلایل عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم پرداخته‌ ایم.

عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم دختر مجرد

عقب افتادن پریود - عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم

عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم در دختران مجرد تحت تاثیر عوامل متعددی ایجاد می‌ شود. مهمترین عللی که مشکل را ایجاد می‌ کند توقف و به هم خوردن سیکل قاعدگی می‌ باشد. علاوه بر این مواردی چون کیست تخمدان، دیابت، تومور هیپوفیز و اختلال عملکرد تیروئید نیز بر به هم خوردن زمان پریودی و درد کمر و شکم منجر می‌ شوند.

گاهی اوقات سندروم تخمدان پلی کیستیک، استرس، تنبلی تخمدان و مواردی همچون ورزش سنگین نیز بر این مسئله بسیار تاثیرگذار می‌ باشد. خانم‌ های مجردی که دچار این مشکل می‌ شوند ابتدا باید عوامل محیطی و زندگی خود را مورد بررسی قرار دهند و سپس برای رفع مشکل ایجاد شده اقدام نمایند.

عقب افتادن پریود و ترشحات سفید

عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم در خانم‌ ها اگر به همراه ترشح سفید باشد می‌ توانند نشانه از احتمال بارداری باشد. خانم‌ هایی که در هفته‌ های اول بارداری باشند حجم بسیار زیادی از ترشحات سفید از واژنشان خارج می‌ شود.

زمانی که تخمک‌ ها درون تخمدان بارور می‌ شوند پریودی اتفاق نمی‌ افتد و به جای آن ترشحات سفید رنگی از ناحیه واژن خارج می‌ شود. عقب افتادن پریود و ترشحات سفید بدون خونریزی می‌ تواند نشانه و علائم مسائل دیگری نیز باشد. اگر به صورت مکرر تکرار شود حتماً باید به پزشک یا ماما مراجعه شود. پزشک می‌ تواند علت دقیق آن را تشخیص دهد و برای حفظ سلامتی و بهبود شما راهکارهایی ارائه دهد.

معمولا همه خانم‌ ها دوست دارند که یک چرخه قاعدگی منظم داشته باشند تا خیالشان راحت باشد. اما مواردی مانند یائسگی، اختلالات هورمونی، شیردهی و بارداری ممکن است چرخه قاعدگی آن ها را به هم بریزد. بنابراین در صورت به هم خوردن این چرخه باید به دنبال منشا مشکل و راه حل آن بگردند.

عقب افتادن پریود در ۴۰ سالگی

عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم اگر بعد از ۴۰ سالگی باشد یکی از نشانه‌ های یائسگی زودرس می‌ باشد. یائسگی زودرس معمولا بین سنین ۴۰ تا ۴۵ سالگی رخ می‌ دهد و مشکلات بسیاری را برای خانم‌ ها به دنبال دارد.

خانم‌ هایی که در این سنین یائسه می‌ شوند معمولاً در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان بیماری‌ های قلبی و عروقی و مشکلات هورمونی قرار می‌ گیرند. این خانم‌ ها در این سنین عقب افتادن پریود را تجربه خواهند کرد که به همراه آن درد کمر و شکم بسیار شدیدی را تجربه می‌ نماید. خانم‌ هایی که دچار یائسگی زودرس هستند علاوه بر این دردها گرگرفتگی مشکلات خواب، افزایش وزن و خشکی واژن را نیز تجربه می‌ کنند.

اما توجه داشته باشند که این موارد می‌ تواند علائم بارداری یا سایر بیماری‌ های دیگر نیز باشد. در صورتی که این موارد مربوط به یائسگی زودرس باشند پزشک و متخصص زنان می‌ توانند به آن ها کمک کند تا دوره یائسگی را به عقب بیندازند.

دلیل عقب افتادن پریود و درد کمر و شکمدلیل عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم

عقب افتادن پریود و لکه بینی

عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم به همراه لکه بینی می‌ تواند نشان دهنده یک مشکل جدی باشند. توجه داشته باشید که این دو مشکل با هم ارتباط مستقیمی دارند و ممکن است نشان دهنده یک مسئله جدی باشد. مسائلی که باعث تاخیر پریود می‌ شوند و لکه بینی را به همراه دارند شامل موارد زیر می‌ باشند.

بارداری

یکی از قوی‌ ترین احتمالاتی که بعد از عقب افتادن پریود درد کمر و شکم و لکه بینی قهوه ای به ذهن خطور می‌ کند بارداری می‌ باشد. به طور کلی شایع‌ ترین دلیل عقب افتادن پریود بارداری می‌ باشد. برای تشخیص آن نیز می‌ توانید از تست‌ های موجود استفاده کنید.

عفونت دستگاه تناسلی

یکی از بدترین علل عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم می‌ باشد که معمولاً با لکه بینی همراه است. عفونت دستگاه تناسلی اگر به موقع درمان نشود ممکن است مشکلات و ناراحتی‌ های بسیاری به دنبال داشته باشد. معمولا این عفونت به همراه سوزش و خارش می‌ باشند، اگر این علائم را دیدید بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

افزایش وزن

در صورتی که خانم‌ ها در یک دوره کوتاه افزایش وزن چشمگیری داشته باشند با عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم و لکه بینی همراه می‌ شوند. افزایش وزن می‌ تواند چرخه پریود را به هم بزند و دردسر هایی را برای خانم‌ ها به وجود بیاورد. در این صورت تنها با به تعادل رساندن وزن و پایین آوردن آن می‌ توان مشکل احتمالی را رفع نمود.

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب تاثیر مستقیم بر روی چرخه پریودی و مشکلات تخمدان دارند. بنابراین می‌ توان گفت که عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم تحت تاثیر استرس نیز امکان‌ پذیر می‌ باشد.

سندرم پلی کیستیک - عقب افتادن پریود و درد کمر و شکمسندرم پلی کیستیک - عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم

سندروم تخمدان پلی کیستیک،

کیست تخمدان یک اختلال هورمونی می‌ باشد که معمولاً از نشانه‌ های آن عقب افتادن پریود درد کمر و شکم می‌ باشد. برای تشخیص این سندروم حتماً معاینه یک پزشک صورت بگیرد اگر مشکل عقب افتادن پریود و لکه بینی به این دلیل باشد می‌ توان با تغییر سبک زندگی کاهش وزن تغییر سبک تغذیه و ورزش آن را رفع نمود.

علت عقب افتادن پریود و بزرگ شدن شکم

عقب افتادن پریود و درد شکم و کمر به دلیل ضخیم شدن خون و بافتی است که به دیواره رحم چسبیده می‌ شود. به همین علت از زمانی که دوره پریودی به عقب می‌ افتد شکم بزرگ می‌ شود. در خانم‌ های متاهل معمولا عقب افتادن پریود را نشانه بارداری می‌ دانند. اما عقب افتادن پریود در خانم‌ های مجرد و حتی متاهل می‌ تواند تحت شرایطی چون آب و هوا، کمبود یا اضافه وزن یا بد و استرس نیز اتفاق می‌ افتد.

یکی از تاثیراتی که نامنظم بودن دوره قاعدگی بر روی بدن خانم‌ ها دارد بزرگ شدن شکم آن ها می باشد. زیرا منجر به ضخیم شدن دیواره رحم آن ها شده و شکم را برآمده‌ تر نشان می‌ دهد.

***

میانگین امتیازات ۵ از ۵

پایان

منبع: مجله شاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا