۷ علت خستگی دائمی که کسی نمی داند !
اگر شما هم جزو کسانی هستید که به طور مداوم احساس خستگی و کسالت می کنید و همیشه به دنبال این هستید که بدانید علت خستگی دائمی شما چیست و از کجا نشات می گیرد پیشنهاد می کنیم حتما این مطلب از شادمگ را دنبال کنید.
بی شک افرادی که همیشه درگیر خستگی و کسالت دائمی هستند نه تنها این معضل بر سلامت کلی آن ها تاثیر می گذارد بلکه باعث می شود آن ها نتوانند به طور منظم و مفید به فعالیت های روزمره خود بپردازند. به طور کلی خستگی دائمی یکی از مشکلات شایع در زندگی مدرن امروزه است که می تواند تأثیرات منفی بر کیفیت زندگی ما آدم ها بگذارد. البته عوامل مختلفی از جمله استرس، خواب ناکافی، تغذیه نامناسب، بیماری های مزمن و حتی مشکلات روانی و… می توانند در ایجاد این عارضه دخیل باشند. از این رو شناسایی اصلی ترین علت خستگی دائمی می تواند ما کمک کند تا راهکارهای مؤثری برای مدیریت و کاهش آن پیدا کنیم.
علائم و نشانه های خستگی دائمی
خستگی دائمی به حالتی اطلاق می شود که فرد به طور مداوم و همیشگی احساس خستگی، کسالت و بی حالی حتی پس از استراحت کافی می کند. اگرچه این وضعیت می تواند ناشی از عوامل جسمی، روانی یا محیطی باشد اما در برخی مواقع هم ممکن است از یک سری دلایل پزشکی همچون اختلالات ژنتیکی و بیماری های مزمن مانند اختلالات خود ایمنی نشات بگیرد. علائم و نشانه های خستگی دائمی شامل موارد زیر می باشند:
- کاهش انرژی
- خواب آلودگی مفرط
- مشکلات تمرکز
- سرگیجه
- از بین رفتن انگیزه
- سردردهای شدید
- تغییرات بینایی
- اختلال اضطراب
- اختلال در خواب است.
علت خستگی دائمی چیست ؟
حتما برای همه ما برای یک بار هم که شده پیش آمده که از خستگی و کسالت طولانی مدت و مداوم خود شکایت داشته باشیم و همیشه از این موضوع ناراحت هستیم که چرا انرژی خیلی قبل تر را نداریم. یا اینکه چرا همیشه کسالت داریم و علت خستگی دائمی ما چیست؟ چیزی که ممکن است بسیار رنج آور باشد این است که این حالت به معنای احساس مداوم خستگی و بی حالی است که نمی توان آن را به سادگی با استراحت یا خواب کافی رفع کرد. اما شناسایی علت های اصلی این خستگی می تواند به افراد کمک کند تا راهکارهای مناسبی برای مدیریت آن پیدا کنند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند. ما در ادامه این مطلب می خواهیم ۸ علت خستگی دائمی را به شما معرفی کنیم.
اختلالات خواب
اختلالات خواب، مانند بی خوابی یا آپنه خواب یکی از اصلی ترین علت خستگی دائم است که می تواند به طور جدی کیفیت خواب فرد را تحت تأثیر قرار دهد. تحقیقات پزشکی ثابت کرده افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولاً نمی توانند به خواب عمیق و آرام دست یابند. در نتیجه، هنگام بیداری احساس خستگی و بی حالی می کنند. زیرا خواب ناکافی یا بی کیفیت باعث می شود که بدن نتواند به درستی خود را بازسازی کند و این امر خود منجر به خستگی مداوم می شود. بنابراین درمان اختلالات خواب می تواند به بهبود کیفیت خواب و کاهش خستگی کمک کند.
استرس و اضطراب
استرس و اضطراب از عوامل مهمی هستند که می توانند به خستگی دائمی منجر شوند. به عنوان مثال وقتی هر یک از ما تحت فشار روانی قرار بگیریم، بدنمان هورمون های استرس مانند کورتیزول را آزاد می کند که این خود باعث می شود انرژی خود را از دست داده و به طور مداوم احساس خستگی کنیم. این حالت ممکن است باعث اختلال در خواب و تمرکز نیز شود. از این رو مدیریت استرس از طریق روش هایی مانند مدیتیشن، ورزش و مشاوره می توانند به کاهش خستگی و بهبود سلامت روانی کمک کنند.
کم خونی
از دیگر دلایل و علت خستگی دائمی می توان به کم خونی، به ویژه کم خونی ناشی از کمبود آهن اشاره نمود. در این حالت بدن به اندازه کافی گلبول های قرمز سالم که وظیفه حمل اکسیژن به بافت ها و سایر ارگان های بدن را برعهده دارند تولید نمی کند. از طرفی هم کاهش اکسیژن رسانی به بافت ها می تواند منجر به احساس خستگی، ضعف و بی حالی شود. از این رو تشخیص و درمان کم خونی از طریق رژیم غذایی غنی از آهن و مکمل های آهن می تواند به بهبود وضعیت انرژی فرد کمک کند.
بیماری های مزمن
بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی و اختلالات تیروئید از دیگر عوامل بسیار مهمی هستند که می توانند به خستگی دائمی منجر شوند. زیرا تحقیقات پزشکی ثابت نموده اند که این بیماری ها معمولاً بر روی متابولیسم و انرژی بدن تأثیر گذاشته و می توانند احساس خستگی و بی حالی را در بدن تشدید کنند. همچنین داروهای مصرفی برای درمان این بیماری ها عوارضی مختلفی برای بدن به همراه دارند که یکی از آن ها خستگی و بی حالی مداوم می باشد.
تغذیه نامناسب
تغذیه نامناسب و عدم دریافت مواد مغذی کافی نه تنها به عنوان علت خستگی دائمی و احساس کسالت و بی حالی مطرح می شود بلکه زمینه بروز خیلی از بیماری ها را در بدن نیز به وجود می آورد. نقطه بدتر این است که مصرف غذاهای فرآوری شده، قند و چربی های ناسالم می تواند هم انرژی بدن را به طور کلی از بین برد و هم اینکه احساس خستگی را روز به روز تشدید کند.
در عوض یک رژیم غذایی متعادل شامل میوه ها، سبزیجات، پروتئین ها و غلات کامل می تواند به تأمین انرژی لازم برای فعالیت های روزانه کمک کند. شایان ذکر است توجه به تغذیه و انتخاب غذاهای سالم می تواند نقش مهمی در کاهش خستگی و افزایش سطح انرژی ایفا کند.
فعالیت بدنی ناکافی
عدم فعالیت بدنی کافی می تواند به خستگی دائمی منجر شود. بر خلاف تصور عمومی، ورزش منظم می تواند سطح انرژی را افزایش دهد و احساس خستگی را کاهش دهد. افرادی که به طور منظم ورزش نمی کنند، ممکن است به دلیل ضعف عضلانی و کاهش گردش خون، احساس خستگی کنند. ایجاد یک برنامه ورزشی مناسب و افزایش فعالیت بدنی می تواند به بهبود انرژی و کاهش خستگی کمک کند.
علت خستگی بدن کمبود کدام ویتامین است ؟
کمبود ویتامین ها و مواد معدنی، به ویژه ویتامین D و ویتامین B12از دیگر دلایل و علت خستگی دائمی به شمار می آید. از آنجایی که ویتامین های مورد نیاز بدن نقش مهمی در تولید انرژی و عملکرد صحیح سیستم عصبی ایفا می کنند لذا کمبود آن ها می تواند باعث احساس خستگی، ضعف و اختلالات روحی شود. برای جبران کمبود ویتامین های بدن و از بین بردن این عارضه، مصرف مکمل ها و تغییر در رژیم غذایی می تواند پیشنهاد خوبی باشد.