وب گردی

۷ پیشنهاد برای غلبه بر خشکسالی

این در حالی است که کشور ما چهارمین سال متوالی خشکسالی را تجربه می کند و از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه) دمای تقریباً در تمام نقاط کشور بالاتر از حد نرمال بوده است، به طوری که آبان و آذر ماه سال جاری دمای هوا در تمام نقاط کشور بالاتر از حد نرمال بوده است. گرم ترین نوامبر و دسامبر در تاریخ کشور. در ماه های دسامبر، ژانویه و فوریه برف زیادی نبارید و با وجود بارندگی های شدید در ماه مارس، این کشور همچنان از خشکسالی رنج می برد. در این شرایط احد تعزیف – رئیس مرکز ملی مدیریت بحران اقلیم و خشکسالی سازمان هواشناسی – پیشنهاداتی را برای کاهش پیامدهای خشکسالی ارائه می دهد:

– ایران و تمامی مناطق همجوار به دلیل تغییرات اقلیمی دستخوش تغییراتی شده اند به گونه ای که دما به شدت بالاتر از حد نرمال و بارندگی کمتر از حد نرمال است و تقاضای آب در کشور نسبت به گذشته افزایش یافته است. در این شرایط به اقدامات بلندمدت و کوتاه مدت نیاز است.

– از جمله اقدامات بلندمدت می توان به سرمایه گذاری های دولت در حوزه آب از جمله انتقال آب اشاره کرد.

– از بارگیری صنایع جدید و توسعه کشاورزی در نواحی مرکزی و یا کشت محصولات پر آب در دشت های جدا شده کم آب خودداری کنید. صنایع پر آب شامل صنایعی مانند مجتمع های تولید برق، پتروشیمی و صنایع مرتبط با نفت، گاز و فولاد می باشد.

– توسعه صنعتی باید در مناطقی صورت گیرد که این پتانسیل را دارند مانند سواحل جنوبی که با نمک زدایی از آب دریا می توان صنعت ایجاد کرد.

– تصفیه فاضلاب مصارف صنعتی و بازیافت آب در مجتمع های صنعتی از دیگر اقداماتی است که در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مورد توجه قرار می گیرد.

– در صورت تداوم وضعیت بارندگی کنونی شاید مهمترین نکته خودداری از کشت بهاره باشد چرا که آب سدها تمام می شود و با بارندگی کم در فصل بهار، کشت دیم آسیب زیادی می بیند.

– مردم برای غلبه بر شرایط خشکسالی به مصرف بهینه آب توجه کنند.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا