انتخابات پارلمانی سوریه؛ رقابت جبهه ملی با مستقل ها
به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، انتخابات پارلمانی سوریه که قرار است دوشنبه هفته آتی برگزار شود چهارمین دوره انتخابات پارلمانی از زمان اصلاح قانون اساسی در این کشور در سال ۲۰۱۱ است.
براساس آمار ۸۹۵۱ نفر برای رسیدن به ۲۵۰ کرسی مجلس شعب سوریه رقابت خواهند کرد و این درحالی است که انتخابات امسال به دلیل تحولات رخ داده در عرصه داخلی و خارجی در مرحله بازسازی اهمیت فوقالعادهای دارد.
در همین زمینه «محمد العمری»، نویسنده و پژوهشگر سوری به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: اولویتهای کاری پیش روی نمایندگان جدید در داخل، بهبود وضعیت معیشتی در نتیجه کاهش رشد اقتصادی است. در عرصه خارجی هم اولویت باید تصویب قوانین منعطفی باشد که باعث جذب سرمایهگذاریها در مرحله گذار از مرحله جنگ و ورود به مرحله بازسازی شود.
قانون انتخابات سوریه برای نخستین بار در سال ۲۰۱۱ اصلاح شد و طی آن علاوه بر حزب حاکم، دیگر احزاب هم اجازه حضور در انتخابات را پیدا کردند. نحوه راگیری در انتخابات مجلس سوریه به صورت رأی سراسری، مخفی و مستقیم است.
حزب بعث در پارلمان سوریه بیشترین تعداد کرسی را در قالب فراکسیون «جبهه ملی پیشرو» در اختیار دارد و فراکسیون مستقلین،جناح اقلیت پارلمان سوریه به حساب می آید.
مهند حاج علی کارشناس مسائل سیاسی سوریه در این زمینه می گوید: فراکسیون جبهه ملی پیشرو به رهبری حزب سوسیالیستی بعث بیشترین کرسیها را در پارلمان دارد که ائتلافی متشکل از احزابی است که از دهه ۷۰ میلادی در دوران حافظ اسد، رئیس جمهور فقید شکل گرفت و ائتلافی از احزاب ملی است که درباره موضوعاتی چون وحدت امت عربی و قضیه فلسطینی ومواضع پیشرو دارد.
با این حال تغییرات جدیدی در سوریه رخ داده و همین تغییرات منجر شده تا برخی نسبت به به چالش کشیده شدن جبهه ملی توسط مستقل ها خوشبین باشند، در همین زمینه حیدر مصطفی به خبرگزاری تسنیم گفت: امیدواریم که در پارلمان جدید شاهد ائتلاف مستقلها از استانها مختلف باشیم. فراکسیون مستقلها در پارلمان طیف مختلفی را در برمیگیرد که اغلب از تجار و بازرگانان هستند و جوانان یا مستقلهای واقعی در آن کم شمارند و امید میرود اساس انتخابات کنونی یا همان پارلمان آینده حتی پارلمان پس از آن، جوانان نقش تأثیرگذاری داشته باشند تا حضور گستردهتری در فراکسیون مستقلها را محقق کنند.
مجلس شعب (ملی)، وظایفی چون تصویب بودجه، اعلام جنگ و تأیید معاهدات بین المللی را برعهده دارد و با طرح سوال و استیضاح بر دولت نظارت می کند.این مجلس همچنین اختیار اصلاح قانون اساسی را نیز دارد.
پایان