بین الملل

رسانه های عبری زبان فاش کردند: خواب های بایدن برای غزه

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی در این رابطه که شامگاه یکشنبه منتشر شد اعلام کرد، یک مسئول عالی‌رتبه اسرائیلی اعلام کرد، چارچوب‌های یک توافق کلی در حال شکل‌گیری است اما مشکل در اینجاست که تل‌آویو نمی‌داند منتظرپیشنهادات میانجی‌ها بماند یا آنکه ابتکار عمل اسرائیلی را مطرح کند؟

رسانه عبری زبان به نقل از مسئولین آگاه اسرائیلی خبر داد، نقطه نظرات دو طرف در حال نزدیک شدن به یکدیگر است و این مسئله در رابطه با آزادی اسرا بیشتر است.

به گفته این مسئولین، تل‌آویو ابتکار عملی را در رابطه با ربوده شدگان در مرحله مطرح کردن دارد اما مشخص نیست که آیا این ابتکار امکان اجرایی شدن دارد یا خیر؟ ولی به هر شکل باید کاری انجام داد.

به اعتقاد کارشناسان اسرائیلی حماس هرگز تمام اسرا را یکجا آزاد نخواهد کرد، بلکه این کار در مدت زمان نسبتا طولانی انجام خواهد شد، همچنین انتظار می‌رود حماس نیز خواستار آزادی تمامی اسرا از جمله اسرای دستگیر شده به اتهام مشارکت در حملات ۷ اکتبر شود، این امر شرایطی را به وجود می‌آورد که ما باید حقایق را به جامعه اعلام کرده تا به عنوان طرف رد کننده این توافق محسوب نشویم.

در این بین یک مسئول اسرائیلی هم اعلام کرد: امروز تلاش‌هایی در حال انجام است تا توافقی انجام شود که کار مبادله بدون آتش بس دام به انجام برسد.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک مسئول دیگر هم خبرداد: اسرائیل به دنبال آن است که زمینه آزادی گروگان‌ها را بدون آنکه مجبور شود تعهدی در مورد آتش بس کامل بدهد، فراهم کند.

منابع آگاه به این رسانه خبر دادند: اسرائیل حاضر شده است اجرای این توافق به شکل مرحله‌ای باشد، اولین فاز از آن بشر دوستانه بوده و تل‌آویو تاکید کرده است آمادگی دارد به شکل گسترده‌ای زندانیان امنیتی را آزاد و آتش بس موقت اعلام و اجازه ورود کمک‌های مالی و تحرکات دیگر میدانی را بدهد.

به زعم این منابع در پیشنهاد اسرائیل آمده است که بعد از این مرحله مذاکراتی در مورد شرایط جنگ یا آتش بس صورت خواهد گرفت و در شرایط تامین شرایط مشکلی در توافق و انتقال به مرحله دیگر وجود ندارد.

این منابع تاکید کردند، ایالات متحده فشار شدیدی را برای از سرگیری مذاکرات به اسرائیل و میانجی‌ها وارد می‌کند و همه منتظر پاسخ حماس هستند که طی روزهای آینده اعلام خواهد شد.

یسرائیل هیوم در گزارش خود در این رابطه اعلام کرد، پیشنهاد موجود فعلی آن است که در مقابل آزادی هزاران نفر از اسرای فلسطینی موجود در اسرائیل و عقب نشینی نیروهای ارتش اسرائیل از نوار غزه، آزادی گروگان‌های اسرائیلی در سه مرحله به انجام برسد.

با این حال این رسانه به نقل از منابع آگاه ادعا کرد، مشکل اصلی موجود در این پیشنهاد که توسط مصر و قطر مطرح شده، آن است که قرار است روند آن در ۹۰ روز به انجام برسد.

براساس این طرح، پیش شرط آزادی اسرا عقب نشینی کامل ارتش اسرائیل از نوار غزه است و این امر اولین گام محسوب می‌شود که اسرائیل با آن مخالف است، این در حالی است که حماس نیز تاکید می‌کند بدون عقب نشینی کامل ارتش اسرائیل هیچ توافقی در کار نخواهد بود.

در این طرح پیشنهادی از سوی میانجی‌ها اولین مرحله آتش بس است در حالی که تمامی غیر نظامی اسیر موجود در غزه در مقابل آزادی صدها نفر از اسرای امنیتی فلسطینی موجود در زندان‌های آزاد خواهند شد، ارتش اسرائیل هم باید در این مرحله از تمامی شهرهای نوار غزه خارج شده و اجازه حرکت آزادانه ساکنان آن را داده و پرواز هواپیماهای جاسوسی نیز متوقف شوند.

در مرحله دوم، حماس اقدام به آزادی نظامیان زن اسیر کرده و اجساد صهیونیست‌های موجود در غزه را هم تحویل دهد، در مقابل هم تعداد بیشتری از اسرای فلسطینی آزاد می‌شوند.

در مرحله سوم هم بقیه نظامیان اسیر آزاد و در مقابل ارتش اسرائیل نیروهای خود را از نوار غزه خارج می‌کند.

یسرائیل هیوم تاکید کرد، بنود این توافق پیشنهادی در نشست کابینه جنگ مطرح و مورد بررسی قرار گرفت، اما فعلا انتشار اطلاعاتی در مورد آن ممنوع است.

روزنامه معاریو نیز در شماره امروز یکشنبه خود در گزارشی تحت عنوان طرح دولت بایدن برای روز پس از پایان جنگ غزه ادعا کرد، آرزوی کاخ سفید آن است که در آن روز نه خبری از سنوار باشد و نه نتانیاهو.

نویسنده این گزارش تاکید کرد، از زمان آغاز جنگ، دولت بایدن از نتانیاهو می‌خواهد تا مشخص کند به دنبال چه شرایطی برای غزه است و چه کسی قرار است مدیریت این منطقه را به عهده بگیرد، اما وی حاضر به پرداختن به این مسئله نیست چون نمی‌خواهد با پرداختن به این مسئله ائتلاف خود را با ایتمار بن گویر و بتسلئیل سموتریچ فروپاشیده ببیند.

پایان


منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا