وب گردی

این آش خوشمزه و مقوی مخصوص روزهای سرد سال است

آش چغندر بدو یا همان آش چغندر به دوغ، در ملایر استان همدان با شروع فصل سرد سال پای ثابت سفره خانواده‌ها می‌شود و حالا روش تهیه آن در میراث فرهنگی ناملموس کشوربه ثبت رسید.

آش چغند بدو که غذای محلی روستای علی‌آباد دمق شهرستان ملایر است ظاهری شبیه آبگوشت دارد با این تفاوت که چغندر و دوغ هم به آن اضافه می‌شود و برای همین به آن آش چغندر بدو یا چغندر به دوغ می‌گویند. نوشیدنی همراه این آش معمولا شربت شیره است.

آش چغندر که گاهی به آن آش لبو هم گفته می‌شود با بلغور جو، لوبیا چیتی، نخود، عدس، چغندر، قیسی، سبزی آش، آلو بخارا و سرکه درست می‌شود.

روش تهیه مختصر و مفید این آش هم به این شکل است که بعد از پخت حبوبات آش و بلغور جو، سبزی به آن اضافه می‌شود و آخر سر هم دوغ به آش اضافه می‌شود.

آش بادمجان، آش ماسوا و آش ترش نیز پیش از این در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیدند.

به گفته ابراهیم جلیلی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر، هدف از شناسایی فن‌های تهیه آش‌های محلی را جلوگیری از منسوخ شدن، پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس، حصول اطمینان از احترام به میراث ناملموس، بالابردن سطح آگاهی نسبت به اهمیت آش‌ها و زمینه‌سازی برای همکاری همه قسمت‌ها در پاسداری از این میراث ناملموس است.

تاکنون ۱۷ اثر شامل هنر‌های سنتی و خرده فرهنگ‌های ملایر نیز در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده است. آش شولی یزد، آش جوش پره گناباد، آش عباسعلی کرمانشاه و آش حلیم گلشهر از جمله آش‌هایی است که تا کنون ثبت ملی شده‌اند.

منبع: همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا