پیام تغییرات در دولت جدید صنعا؛ تلاش برای ارتقای کارآمدی
شورای عالی سیاسی در یمن نخست وزیر جدید این کشور را معرفی کرده و تغییراتی هم در برخی وزارتخانه ها ایجاد کرده است تا از این طریق وضعیت اداره این کشور و خدمت رسانی به مردم را بهبود بخشد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، شورای عالی سیاسی در یمن که اختیاراتی هم سطح با ریاست جمهوری در این کشور را از زمان انقلاب مردمی یمن در سال ۲۰۱۴ برعهده گرفته، در این هفته اقدام به معرفی نخست وزیر جدید کرد.
این درحالی است که یمن طی یکسال اخیر بدون دولت بود و توسط کابینه پیشبرد امور اداره می شد. در همین راستا اخیرا «احمد الرهوی» از اعضای حزب کنگره ملی (موتمر) و از اهالی منطقه خنفر در استان ابین، به عنوان نخست وزیر معرفی شد.
پیش از الرهوی، «عبدالعزیز بن حبتور» استاندار اسبق عدن، عهده دار مسئولیت نخست وزیری یمن بود. حبتور با حکم «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن، به عضویت این شورا درآمد.
بیانیه مربوط به تشکیل دولت جدید نشان میدهد که اصلاحات اداری و ساختاری و بهبود امور اقتصادی اولویت آتی دولت جدید خواهد بود. این امر در بیانیه دستور تشکیل کابینه نیز مشهود بود و الرهوی مکلف به تشکیل دولت «تغییر و سازندگی» شده است.
در همین راستا از جمله تغییرات در کابینه جدید تعیین یک معاون برای نخست وزیر در اداره امور اجرایی است. در این زمینه «محمد حسن المدانی» که پیش از این وزیر توسعه مناطق حاشیه بود، به عنوان سومین معاون نخست وزیر در یمن تعیین شد.
غیر از المدانی، دو معاون دیگر نیز برای نخست وزیر وجود دارند که یکی از آنها معاون سیاسی و دیگری معاون نظامی خواهند بود و به ترتیب محمد احمد مفتاح و ژنرال جلال الرویشان برای این مسئولیتها تعیین شدهاند.
از دیگر تغییرات در کابینه حذف برخی وزارتخانه های یمن از جمله وزارت ارشاد و حج، وزارت امور مجلس، وزارت برنامه ریزی و همکاری بینالمللی و وزارت امور قانونی بود. همچنین برخی وزارتخانه ها همچون وزارت آموزش و تعلیم با وزارت تحقیقات و تحصیلات عالی ادغام شدند و تحت عنوان وزارت تعلیم و آموزش عالی تحت ریاست «حسن بن عبدالله الصعدی» فعالیت خواهد کرد.
همچنین در کابینه جدید یمن وزیر خارجه جدیدی فعالیت خواهد کرد. بر این اساس «جمال عامر» که پیش از این سردبیر مجله «الوسط» بود جانشین «هشام شرف» شد. علاوه بر این سخنگوی دولت یمن نیز تغییر کرد و هاشم شرف الدین جانشین ضیف الله شامی شد.
این تغییرات واکنش های مختلفی را دربر داشته که در این میان رسانههای همسو با محور سعودی و اماراتی تغییرات دولت در صنعا را به باد انتقاد گرفته و آنرا ناشی از ناتوانی انقلابیون در اداره کشور دانسته اند. این رسانه ها با ادعای اینکه ائتلاف حزب کنگره مردمی با انصارالله تضعیف شده و این دولت به دلیل تغییرات سیاسی رخ داده شکل گرفته، مدعی متزلزل بودن دولت جدید صنعا شدند.
این درحالی است که بنظر میرسد این تغییرات بیشتر برای افزایش کارآمدی اقتصادی دولت و فراهم کردن زمینههای اداری و سازمانی با هدف بهبود خدمات رسانی دولت یمن صورت پذیرفته است.
پایان