وب گردی

تراژدی قبرستان‌های غزه؛ رژیم صهیونیستی از قبر‌های شهدا چه می‌خواهد؟

حمله جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی به غزه در آستانه چهار ماهه شدن است؛ یک نسل‌کشی تمام عیار که تحت حمایت غرب به سردمداری آمریکا پیش می‌رود و تا کنون بیش از ۲۵ هزار شهید برجای گذاشته‌است و حدود دو سوم این رقم را کودکان و زنان تشکیل می‌دهند.

کشتار مردم بیگناه فلسطین در حالی همچنان ادامه دارد که خبر‌ها و تصویر‌های غمبار دیگری این روز‌ها در رسانه‌ها و فضای مجازی منعکس می‌شوند. این تصویر‌ها در ارتباط با تخریب قبرستان‌ها، بیرون کشیدن اجساد، مثله کردن و ناپدید شدن پیکر شهدا است.

تراژدی قبور شهدا از غزه تا خان یونس

شواهد و مستند‌های زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد، ارتش رژیم صهیونیستی از ابتدای عملیات زمینی در غزه تلاش کرده قبرستان‌ها در این نوار جغرافیایی را تخریب کند و پیکر شهدای فلسطینی را مورد هتک حرمت قرار دهد.

در یکی از مورد‌ها که به چند روز گذشته برمی‌گردد، نیرو‌های صهیونیستی هنگام عقب نشینی خودرو‌های زرهی خود از اطراف مجتمع پزشکی ناصر در شهر خان یونس واقع در جنوب نوار غزه اقدام به تخریب قبرستان این شهر و نبش قبر‌های موجود در آن کردند. این قبرستان پیش از این نیز هدف حمله‌های وحشیانه توپخانه‌ای و موشکی رژیم صهیونیستی قرار گرفته که منجر به تخریب صد‌ها قبر آن شده‌بود.

البته ارتش رژیم صهیونیستی به تازگی به تخریب قبرستان شهر خان یونس و نبش قبر‌های موجود در آن به بهانه‌های واهی اعتراف کرده‌است که این اعتراف، بیش از پیش خشم مردم مسلمان و غیرمسلمان جهان برانگیخت.

گرچه تاکنون شواهد و تصویر‌های متعددی از اقدام ارتش رژیم به تخریب قبرستان‌های غزه منتشر شده‌است، اما این اولین بار است که ارتش رسماً به تخریب قبور اعتراف می‌کند و در عین حال تلاش دارد این اقدام را توجیه کند. پیش از این موارد زیادی از این تصاویر در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که از تخریب قبرستان‌های غزه حکایت دارد.

میانه دی ماه بود که دفتر اطلاع‌رسانی دولتی فلسطین در غزه گزارش داد که ارتش رژیم در جدیدترین جنایت خود، اقدام به نبش قبر ۱۱۰۰ نفر در قبرستان محله التفاح (واقع در شمال شرق شهر غزه) کرده و پیکر‌های شهدای تازه دفن شده را بدون توجه به حرمت اموات و قبرهایشان از آن خارج کرده‌است.

توئیت

بر اساس این گزارش، اشغالگران پس از نبش قبر و زیر و رو کردن این قبرستان با بولدوزر‌های نظامی، پیکر‌های نزدیک ۱۵۰ نفر از شهدایی که جدیداً دفن شده بودند، به سرقت برده و به محل نامشخصی انتقال داده بودند؛ موضوعی که تنها از سوی مقام‌های فلسطینی مطرح نمی‌شود و همواره در رسانه‌های غربی انعکاس می‌یابد.

روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» پیش از این اعلام کرده‌بود که نسبت به تخریب تعدادی از قبرستان‌ها توسط رژیم صهیونیستی در غزه تحقیقاتی را انجام داده‌است که مقبره «شیخ عجلین» در یکی از مناطق غزه و مقبره «بیت لاهیا» در شمال غزه از آن جمله به شمار می‌روند.

«بی بی سی» نیز از تخریب تعداد دیگری از قبرستان‌های غزه از جمله مقبره «الفالوجا» در نزدیکی اردوگاه جبالیا و قبرستان شجاعیه در شمال غزه خبر داده‌است.

همچنین شبکه آمریکایی «سی ان ان» ضمن انتشار نتیجه‌های یک تحقیق انجام شده، اعلام کرده‌است که ارتش رژیم دست کم ۱۶ مقبره را در حمله زمینی خود مورد هتک حرمت قرار داده که باعث تخریب و نبش قبر‌ها شده و در بسیاری از این موارد پیکر اموات و شهدای فلسطینی از قبر خارج شده‌اند.

رژیم از قبرستان‌ها و پیکر‌های بی‌جان چه می‌خواهد؟

پس از اینکه رفتار غیرانسانی ارتش رژیم صهیونیستی با اجساد و قبر‌ها از رسانه‌های مختلف جهان به ویژه رسانه‌های مطرح غربی انتشار یافت، رژیم به دنبال تکرار این اقدام شنیع در خان یونس ضمن اعتراف به بهانه‌تراشی روی آورد. در این میان ضمن اشاره به بهانه‌های سران رژیم، چند سناریوی مهم به ذهن می‌رسد.

– ادعای خارج ساختن جسد اسرای رژیم

ارتش اسرائیل در پاسخ مکتوب به سوال خبرنگار خبرگزاری آناتولی مدعی شد که ارتش در چارچوب اطلاعات جاسوسی و عملیاتی مهم، اقدام‌هایی را برای خارج کردن جنازه اسرای خود از برخی مواضع حساس و مشخص انجام داد. این عملیات مبتنی بر اطلاعاتی بود که از احتمال دفن جنازه اسرای این رژیم در این قبرستان خبر می‌داد.

ارتش رژیم صهیونیستی در عین حال اذعان کرد که بعد از این عملیات مشخص شد که جنازه‌ها مربوط به اسرای صهیونیستی نیست، لذا به قبر‌ها برگردانده شدند. ارتش اشغالگر مدعی شده‌است که نجات اسرای رژیم، یافتن جسد‌های آن‌ها و بازگرداندن‌شان یکی از مأموریت‌های اصلی ارتش در نوار غزه است و به همین دلیل، نیرو‌های ارتش در نوار غزه اقدام به نبش قبر می‌کنند.

– تخریب قبرستان‌ها با هدف ایجاد پایگاه نظامی و مرکز‌های نظارتی

البته برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که رژیم با تخریب قبرستان‌ها در برخی منطقه‌ها در پی ایجاد پایگاه نظامی برآمده‌است. صهیونیست‌ها پیش از این نیز در منطقه شجاعیه واقع در غزه اقدام به تخریب قبرستان تونسی کرده بودند تا یک مرکز نظامی موقت در آنجا تأسیس کنند. ارتش رژیم همچنین در قبرستان شهر بیت حانون واقع در شمال نوار غزه نیز یک مرکز نظامی موقت برقرار کرد. این قبرستان یکی از قدیمی‌ترین قبرستان‌های موجود در غزه به شمار می‌رود.

– ربودن اعضای بدن شهدا

با نگاهی به مفقودی‌ها و پیکر‌های مثله شده، سناریوی سرقت اعضای بدن شهدا قوت می‌گیرد. این نخستین‌بار نیست که رژیم صهیونیستی اقدام به ربودن پیکر‌های شهدای غزه کرده، آخرین مورد آن به تحویل پیکر‌های ۸۰ شهید غزه به طرف‌های فلسطینی در رفح باز می‌گردد.

حماس اعلام کرد که این پیکرها، به صورت مثله و دست‌کاری شده تحویل شده‌اند که در رفح دفن شدند. اشغالگران اعضای حیاتی بدن این شهدا را ربوده بودند، همانطور که قبلاً قبر‌ها را در جبلیه نبش کرده و پیکر‌های شهدای جدید را نیز از آنجا ربوده بود. این در حالی است که رژیم پیکر‌های ده‌ها نفر از این شهدا هنوز تحویل نداده است.

در همین ارتباط دو هفته پیش دفتر اطلاع‌رسانی دولتی فلسطین در غزه با انتشار گزارشی از تخریب قبرستان محله التفاح نوشت که اشغالگران پس از نبش قبر و زیر و رو کردن این قبرستان با بولدوزر‌های نظامی، پیکر‌های نزدیک ۱۵۰ نفر از شهدایی که جدیداً دفن شده بودند، به سرقت بردند و به محل نامشخصی انتقال دادند؛ امری که موجب شد تا شبهه دزدیدن اعضای بدن شهدا و ارتکاب جنایتی دیگر، بار دیگر قوت بگیرد.

تنها فلسطینی‌ها نیستند که سناریوی دزدی اعضا را متحمل‌تر از دیگر سناریو‌ها می‌دانند. پیشتر روزنامه عبری‌زبان «هاآرتص» در گزارشی اذعان کرده بود که رژیم به قطب قاچاق اعضای بدن انسان تبدیل شده است.

در همین حال خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» نیز خاطرنشان کرد، یک پزشک صهیونیستی در کتاب خود به نام «بر روی اجساد مردگان» نوشته است که اعضای بدن فلسطینیان کشته‌شده در تحقیقات پزشکی در دانشگاه‌های اراضی اشغالی مورد استفاده قرار گرفته و به بدن بیماران صهیونیسم پیوند زده می‌شود.

پیشتر نیز سازمان حقوق بشر اروپا- مدیترانه، ارتش رژیم صهیونیستی را به سرقت اعضای بدن شهدای فلسطینی در نوار غزه متهم کرده و خواستار تحقیقات بین‌المللی مستقل در این باره شده‌بود. کارشناسان حقوقی شبکه «سی ان ان» آمریکا نیز اذعان کرده‌اند که اقدام‌های رژیم صهیونیستی در هتک حرمت قبرستان‌ها ممکن است تا سطح جنایت جنگی نیز تلقی شود.

منبع: مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا