مردم از نمایندگان مجلس چه انتظاری دارند؟
آمارهای بسیاری از سوی مراکز رسمی درباره وضعیت اقتصادی جامعه منتشر شدهاست. از سهم بالای مسکن در سبد هزینه خانوار گرفته تا اولویتهای فراغتی و تفریحی آنها که به شکل معناداری رو به کاهش است، اما فارغ از نوع رفتار اقتصادی جامعه اولویتهای اقتصادی آنها چیست؟
رسیدن به پاسخ این پرسش از جایی مهم است که بدانیم در آستانه برگزاری انتخابات مجلس هستیم و این انتخابات میتواند تاثیراتش را بر همین اولویتهای اقتصادی نشان دهد. این پاسخ از منظری دیگر هم اهمیت دارد، چرا که کاندیدای ورود به مجلس هم با آگاهی از این اولویتها میتوانند به این نکته مهم پی ببرند که انتظار مردم از آنها در مجلس چیست؟
مرکز نظرسنجی سرمایه بهتازگی پژوهشی پیرامون این موضوع انجام داده که نتایج آن جالب توجه است، گرچه پاسخها چندان دور از انتظار نیست و با وجود جامعه آماری محدود خود میتواند قابلیت بالای تعمیم داشته باشد، چراکه با نگاهی به این آمارها و چشم چشم کردن به فضای پیرامونی خودمان در جامعه میتوانیم به صحت این نتایج هم پی ببریم. بهعنوان مثال میتوان بحران مسکن را در میان پاسخهای جامعه آماری به آشکاری مشاهده کرد، مسکنی که تنها در یکسال گذشته تورمی ۸۲درصدی را پشتسر گذاشته و عموم سیاستهای مربوط به مهار این تورم به نتیجه نرسیده است. البته که موضوع مسکن در تهران حادتر بوده و پرواضح است دلیل اصلی آن این که نزدیک به نیمی از جمعیت بیش از ۹ میلیون نفری این شهر اجارهنشین هستند و به گواه دادههای مرکز آمار ایران اجارهبها نزدیک به ۷۰درصد از هزینه خانوار آنها را میبلعد.
در بخش دیگری از این نظرسنجی اولین سؤال نشان میدهد تامین مسکن با بیش از ۲۵درصد آرا، مهمترین دغدغه و اولویت اقتصادی خانوارهای شهر تهران است. همچنین حقوق و دستمزد با ۱۵.۲درصد، تورم عمومی با ۱۳.۴درصد، هزینههای درمانی باحدود ۹درصد ومقابله با مفاسد اقتصادی با ۶.۵درصد، به ترتیب در اولویت اقتصادی دوم تا پنجم مردم تهران بودهاند. در بخش دیگری از این نظرسنجی مردم شهر تهران اعلام کردند به ترتیب تامین برنج، گوشتقرمز و نان با ۳۱.۶، ۲۹.۸ و ۱۲.۷درصد، بیشترین اولویت و اهمیت را در سبد غذایی آنان از جهت تنظیم بازار و کنترل و نظارت بر قیمت دارد.
منبع: روزنامه جام جم