خشک کردن گردو با پوست در خانه برای ماندگاری بالا
خشک کردن گردو با پوست یکی از چالش هایی است که همزمان با فصل برداشت گردو با آن مواجه می شویم. اگر تجربه خشک کردن گردو با پوست را نداشته باشید قطعا این کار برایتان سخت خواهد بود. گردو را می توانید به صورت درسته خشک کرد و یا اینکه مغز گردو را به تنهایی خشک کرد. اما خشک کردن گردوی تازه با پوست ماندگاری بالاتری دارد و هیچ تغییری در طعم و بافت مغز گردو ایجاد نمی شود. ترفند های خشک کردن گردو با پوست را شادمگ یادتان داده ایم.
اهمیت خشک کردن گردو با پوست
پس از برداشت گردو اولین کاری که باید انجام دهید خشک کردن گردو با پوست است. البته همانطور که می دانید گردو علاوه بر پوسته ی سختی که دارد هنگام برداشت یک پوست سبز رنگ دارد که باید از گردو جدا شود تا برای خشک کردن آماده شود. گردوی تازه نهایتا یک هفته دوام می آورد و باید سریعا خشک شود. خشک کردن گردوی تازه اگر به صورت اصلی انجام شود باعث می شود تا ماندگاری آن بالا رود و هیچ گونه تغییری در طعم و خاصیت مغز گردو ایجاد نشود.
خشک کردن گردوی تازه با پوست به روش طبیعی
یکی از بهترین و مرسوم ترین روش های خشک کردن گردو با پوست قرار دادن محصول در معرض هوای تازه است. این روش سنتی و طبیعی از دیرباز در سراسر کشور مرسوم بوده است و گردوها بدون هیچ گونه تغییری در طعم و کیفیت در عرض چند روز خشک می شوند. برای خشک کردن به روش سنتی اولین قدم انتخاب کردن مکان مناسب است. شما باید جایی را برای خشک کردن انتخاب کنید که تهویه هوای خوبی داشته باشد.
خشک کردن در انباری یا خشک کردن جلوی نور شدید آفتاب باعث تغییر رنگ مغز گردو می شود. پس یک فضای خشک با گردش هوای خوب می تواند گزینه فوق العاده ای برای خشک کردن گردو باشد. خشک شدن چندین روز طول می کشد و شما باید هر روز چندین بار گردوها را جابجا کنید تا هوا به تمام قسمت ها به صورت یکنواخت برسد و همه ی گردوها خشک شوند. از این روش برای خشک کردن پسته خام نیز می توانید استفاده کنید.
مراحل خشک کردن گردو با پوست
برای خشک کردن گردو با پوست به روش طبیعی مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- ابتدا باید گردوهای چیده شده را در اسرع وقت تمیز کنید. برای این کار باید کل پوسته ی سبز گردوها را جدا کنید و اگر رنگ سبز گردو روی پوست آن بماند باید گردوها را بشویید.
- بعد از تمیز کردن گردو محیطی را برای خشک کردن انتخاب کنید. این محیط باید خشک و به دور از تابش مستقیم آفتاب باشد. دمای محیط باید زیر ۲۵ درجه سانتی گراد باشد تا گردوها به بهترین شیوه ممکن خشک شوند.
- چند روز گردوها را در این محیط قرار دهید تا به طور کامل خشک شوند.
- برای اطمینان از خشک شدن کامل گردوها چند عدد را بشکنید. اگر پوست و مغز گردو کاملا ترد باشد به این معنی است که کاملا خشک شده اند. اما اگر رطوبت داشتند باید چند روز دیگر اجازه دهید تا خشک شوند.
دلیل سیاه شدن مغز گردوی خشک شده چیست ؟
گاها بعد از خشک کردن گردو با پوست مغز آن سیاه می شود. این مشکل به دلیل این است که پوست سبز گردو جدا نشده و یا هنگام جدا کردن پوست سبز آب آن وارد مغز گردو شده است. زمانی که گردوها بعد از چیده شدن دیر پاک شوند آب پوسته سبز به داخل گردوها نفوذ پیدا می کند و مغز گردو سیاه و تیره می شود. خشک کردن گردو در معرض آفتاب شدید هم می تواند تا حدودی باعث سیاه شدن مغز گردو شود.
خشک کردن گردوی تازه با دستگاه خشک کن
به طور کلی امکان خشک کردن گردو با پوست در دستگاه سبزی و میوه خشک کن وجود ندارد. پس برای خشک کردن به این روش باید پوست گردو را جدا کنید و فقط مغز گردو را داخل دستگاه بریزید تا خشک شود. مغز گردو در دستگاه باید به آرامی خشک شود چون دمای زیاد می تواند باعث تغییر رنگ و مزه ی مغز گردو شود.
این روزها با دستگاه های سرخ کن بدون روغن هم اقدام به خشک کردن گردو می کنند. در این روش گردو را با پوست داخل مخزن دستگاه می ریزند و با دمای پایین و زمان زیاد گردوها را خشک می کنند. این روش بیشتر برای زمانی مناسب است که شما کمتر از یک کیلو گردو را بخواهید خشک کنید. برای گردوهای زیاد بهتر است روش های دیگری از قبیل قرار دادن در معرض هوای آزاد را انتخاب کنید.
خشک کردن گردو با پوست به روش صنعتی
معمولا زمانی که حجم گردوها زیاد باشد از روش خشک کردن گردو با پوست صنعتی استفاده می کنند. در این روش اتاقک هایی را با توری های استیل و مشبک درست می کنند و گردوها را روی این تورها قرار می دهند. در این اتاقک ها وسایل گرم کردن و پنکه و وسایل تهویه هوا وجود دارد به طوری که گردوها در عرض ۲۴ ساعت کاملا خشک می شوند.
خشک شدن سریع باعث حفظ کیفیت و طعم گردوها می شود. البته برخی از دستگاه های صنعتی هم برای این کار وجود دارند که دمای آن ها قابل تنظیم است و گردوها با کیفیت بالا سریعا خشک می شوند.
خشک کردن گردو با پوست با استفاده از فر
معمولا خانه های آپارتمانی که فضای آزاد برای خشک کردن گردو با پوست را ندارند از دستگاه های خانگی برای این کار استفاده می کنند. خشک کردن با استفاده از فر روش رایج و خوبی است که گردوها را در زمان کمی خشک می کند.
برای این کار می توانید دستگاه فر را روشن کنید و آن را روی دمای ۲۸ تا ۳۸ درجه سانتی گراد تنظیم کنید. دمای فر نباید به حدی باشد که مغز گردو را برشته کند. بعد گردوها را در سینه فر بچینید و اجازه دهید تا گردوها برای چندین ساعت در فر بمانند. می توانید بعد از گذشت چند ساعت گردوها را تکان دهید و برای اطمینان از خشک شدن آن ها را امتحان کنید. توجه داشته باشید که خشک شدن باید با دمای بسیار پایین انجام شود تا مغز گردو چروکیده و خشک نشود.
نکات مهم خشک کردن گردو با پوست
مهمترین نکات خشک کردن گردو با پوست عبارتند از:
- باید اطمینان حاصل کنید که جریان هوای کافی برای خشک شدن گردو دارد چون اگر زمان زیادی برای خشک شدن مصرف شود مغز گردو کپک می زند و یا اینکه طعم لذیذ خود را از دست می دهد.
- هر روز باید گردوها را جابجا کنید تا تمام قسمت های گردو خشک شود.
- محیطی که برای خشک کردن گردو انتخاب می کنید باید خشک و عاری از رطوبت باشد و همچنین نور خورشید مستقیما به گردوها نتابد.
- روش های صنعتی تنها زمان خشک کردن گردو را تسریع می بخشند و هیچ تغییری در طعم و کیفیت گردوها ایجاد نمی کنند.
پایان
منبع: مجله شاد