وب گردی

خواص گیاه نعناع + طرز تهیه دمنوش و طریقه مصرف

نعناع یک گیاه بسیار مفید و پر خاصیت است که در شکل های مختلفی می توان آن را مصرف کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نعناع (Mentha) یک گیاه علفی از خانواده نعناعیان (Lamiaceae) با بویی بسیار مطبوع است. این گیاه دارای فواید زیادی است که به صورت نعناع خشک، دمنوش، چای یا عصاره نعناع از آن استفاده می‌شود. نعناع سرشار از مواد معدنی، مغذی و ویتامین‌ها است که برای درمان بسیاری از بیماری‌ها بسیار مفید است. از این گیاه به دلیل عطر و طعم منحصر به فردی که دارد هم به صورت خام و هم به صورت دمنوش می‌توان استفاده کرد.

طرز تهیه دمنوش نعناع

برای تهیه چای نعناع، روش‌های متفاوتی وجود دارد. شما می‌توانید از برگ‌های تازه نعناع، یک فنجان آب، نصف یک لیموی تازه و مقداری عسل یا نبات استفاده کنید. برای تهیه آن، کافی است آب را جوش آورده، برگ‌های نعناع را به آن اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. حتی نعنای خشک نیز برای تهیه چای نعناع مناسب است. از طرفی، نعناع را می‌توان با گیاهان دیگر ترکیب کرد و یک دمنوش بسیار خوشمزه تهیه کرد.

خواص نعناع

  • بهبود مشکلات گوارشی

علائم ناراحتی‌های گوارشی مانند گاز، نفخ و سوءهاضمه را تسکین دهد. نعناع با داشتن خواص آرامش‌بخش و پاک‌کنندگی، تقویت فعالیت غدد بزاقی، می‌توانند به بهبود فرآیند هضم کمک کنند.

  • بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا

دمنوش نعناع یک داروی رایج برای تسکین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا است. عطر دمنوش نعناع فلفلی دارای توانایی منحصر به فردی در باز کردن مجاری بینی است. ترکیب شیمیایی منتول موجود در نعنای فلفلی دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که ممکن

است به تسکین علائم این بیماری‌ها به فرد بسیار کمک کند.

  • دارای اثرات آرامش بخشی

دمنوش نعناع تأثیرات آرام بخشی بر روی سیستم عصبی مرکزی و محیطی دارد و ممکن است به کاهش اضطراب کمک کند.

  • نعناع در درمان سردردها

نعناع، با خواص متعدد خود، به عنوان یک تسکین‌دهنده طبیعی درد شناخته شده است. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که عطر آرام‌بخش چای نعناع می‌تواند روی سیستم بویایی تأثیر گذارده و در سردردهای ناشی از استرس و تنش، تا حدودی تسکین بخش باشد.

  • نعناع برای بوی خوش دهان

نعناع به عنوان یک عنصر طبیعی و مؤثر در خمیر دندان‌ها به کار می‌رود. این ماده طبیعی می‌تواند باکتری‌های موجود در دهان را نابود کرده و بوی بد دهان را از بین ببرد.

  • باعث تقویت حافظه می‌شود

دمنوش نعناع با عطر و رایحه‌ای بی نظیری که دارد، به بالا رفتن تمرکز و تقویت حافظه کمک می‌کند.

  • کاهش و درمان اختلالات تنفسی

نعناع در کاهش و درمان برخی اختلالات تنفسی، به دلیل داشتن خواص ضد التهابی و ضد عفونی کننده خود به تسکین گرفتگی گلو و بینی کمک می‌کند.استفاده از نعناع به صورت چای یا جویدنی می‌تواند در کاهش علائم برونشیت و اختلالات ریه‌ها مفید باشد.

استفاده از نعناع می‌تواند در کاهش حالت تهوع مفید باشد. عصاره نعناع می‌تواند به طور طبیعی به عنوان یک مسکن معده عمل کرده و در تسکین حالت تهوع مؤثر است.

  • کاهش وزن با دمنوش نعناع

برگ‌های نعناع باعث تحریک آنزیم‌های گوارشی شده که عملکرد آن مواد مغذی را از غذا جذب و چربی را به انرژی قابل استفاده تبدیل می‌کند. این می‌تواند روند سوخت و ساز بدن را افزایش داده و باعث کاهش توده چربی بدن می‌شود.استفاده از چای نعنای بدون قند به جای نوشیدن نوشابه‌ها یا نوشیدنی‌های شیرین باعث کاهش کالری مصرفی بدن می‌شود

  • حساسیت‌های فصلی را بهبود دهد

نعناع حاوی رزمارینیک اسید بوده که یک ترکیب گیاهی است و در رزماری و گیاهان خانواده‌ی نعناع وجود دارد. رزمارینیک اسید علائم واکنش‌های آلرژیک مانند آبریزش بینی، خارش چشم و آسم را کاهش می‌دهد.

  • سطح قند خون را کاهش می‌دهد

چای نعناع می‌تواند سطح گلوکز (قند) خون را کاهش دهد. این چای همچنین ممکن است با داروهای دیابت تداخل پیدا کند. بنابراین افراد مبتلا به بیماری دیابت باید از مصرف این چای خودداری کرده یا قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنند تا مطمئن شوند خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند.

  • با عفونت‌های باکتریایی مبارزه می‌کند

روغن نعناع به‌طرز اثربخشی باکتری‌ها را از بین می‌برد. این موضوع درباره‌ی چای نعناع هم صدق می‌کند.

  • ممکن است به داشتن خواب راحت کمک کند

چای نعناع یک گزینه‌ی ایده‌آل برای قبل از خواب محسوب می‌شود و به‌طور طبیعی کافئین ندارد. علاوه بر این توانایی چای نعناع در ریلکس کردن عضلات ممکن است به شما در بهتر خوابیدن کمک کند. با این وجود شواهد علمی زیادی درباره‌ی خواص نعناع در بهبود کیفیت خواب وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا