درمان عفونت خون با روش های خانگی و طب سنتی
درمان عفونت خون به بهبود عملکرد سایر ارگان های بدن و افزایش طول عمر کمک می کند. همانطور که می دانید عفونت یک بیماری جدی به شمار می رود که وجود آن در خون باعث اختلال در عملکرد سایر ارگان ها و در موارد شدید باعث مرگ می شود. درمان این بیماری بر اساس شدت عفونت و توسط پزشک تعیین می گردد که مصرف آنتی بیوتیک ها اولین قدم در درمان است تا میکروب های بیماری زا داخل خون پاک شوند. روش های خانگی درمان عفونت خون را در شادمگ بخوانید.
اهمیت درمان عفونت خون
درمان عفونت خون یا سپسیس یا همان مسمومیت خون اگر جدی گرفته نشود می تواند باعث مرگ فرد گردد. این بیماری یک واکنش ایمنی خطرناک و جدی به شمار می رود که بدن برای مبارزه با عفونت مواد شیمیایی ایمنی به داخل جریان خون می فرستد.
همچنین عفونت باعث التهاب می شود و این التهاب موجب سوراخ شدن عروق و لخته خون شده. در نهایت خون کافی به ارگان های حیاتی بدن نمی رسد. نتیجه این عمل باعث نارسایی ارگان های بدن مانند کلیه، کبد، ریه و سایر اندام ها می شود. مثلا عفونت حاد باعث ضعیف شدن عملکرد قلب در نتیجه ایجاد شوک سپتیک می شود.
راه های درمان عفونت خون
اولین اقدام برای درمان عفونت خون تجویز آنتی بیوتیک ها است. البته با توجه به شدت بیماری درمان های دیگری هم تجویز می شود. مهمترین راه های درمان عفونت خون شامل موارد زیر می باشند:
- درمان با مصرف آنتی بیوتیک ها
- حمایت قلبی و عروقی برای زمانی که اختلالات قلبی و عروقی ایجاد شده باشد.
- اگر بیمار به حمایت تنفسی نیاز داشته باشد این درمان هم انجام می شود.
- برای افزایش فشار خون و بهبود گردش خون از درمان شوک با داروهای وازوپرسور استفاده می شود.
- پزشک عوامل زمینه ای که باعث ایجاد عفونت خون شده اند را شناسایی و درمان میکند.
- در کنار درمان های دارویی مراقبتهای پرستاری، تعادل مایعات و الکترولیتها و تغذیه مناسب نقش حیاتی در درمان فوری دارند و به کاهش عوارض مرگ و میر کمک می کنند.
درمان عفونت خون با دارو
اولین قدم برای درمان عفونت خون تجویز دارو است. رایج ترین داروها برای عفونت خون عبارتند از:
- آنتیبیوتیکهای وریدی
- داروهای حمایت کننده قلبی از قبیل دوبوتامین
- داروهایی درمان شوک سپتیک از قبیل نوراپینفرین، دوپامین و اپینفرین
- داروهای ضد انعقاد مانند هپارین یا پروتئین C
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت خون
معمولا برای درمان عفونت خون چندین دارو به صورت همزمان تجویز می شود. مثلا در کنار تجویز داروهایی از قبیل لووفلوکساسین، آزترئونام یا سفالوسپورینهای نسل سوم یا چهارم داروی مترونیدازول هم تجویز می شود.
بهترین آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت خون سفتریاکسون، سفپیم، پیپراسیلین-تازوباکتام، سفتازیدیم (Fortaz)، سیپروفلوکساسین (Cipro)، وانکومایسین (Firvanq) و لووفلوکساسین (Levaquin) هستند که دوز مصرف وزمان مصرف را پزشک متخصص بر اساس شرایط بیمار تعیین می کند.
روش های خانگی درمان عفونت خون
برای درمان عفونت خون به هیچ وجه روش های خودسرانه توصیه نمی شود. این بیماری باید توسط پزشک بررسی و شدت آن سنجیده شود تا متناسب با آن دارو تجویز گردد. پزشک متخصص مراقبت های تخصصی را بر اساس نیاز بیمار انجام می دهد و عوامل خطرناک و تهدید کننده را رفع می کند. به هیچ وجه درمان های خانگی برای درمان عفونت خون توصیه نمی شود. چون منشاء عفونت با روش های خانگی قابل تشخیص نیست و می تواند باعث تشدید عفونت و عوارض جدی گردد.
بهترین اقدامات درمانی خانگی شامل موارد زیر هستند:
- مراجعه به پزشک و مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک
- مصرف مایعات فراوان و استراحت مطلق
- پرهیز از مصرف خودسرانه دارو
- افزایش مصرف ویتامین C
- مصرف سیر و عسل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب
چه غذاهایی برای عفونت خون مفید است
برخی از داروهای گیاهی برای درمان عفونت خون مانند آنتی بیوتیک ها عمل می کنند. درمان های گیاهی زمانی استفاده می شوند که فرد دچار عفونت های کم و ملایم باشد. روش های گیاهی هیچ گونه تاثیری روی عفونت های جدی ندارند و باعث تاخیر در درمان و تشدید عفونت می شوند.
استفاده از داروهای گیاهی باید به عنوان مکمل باشند و فرد نباید داروهای گیاهی را جایگزین درمان های دارویی پزشکی کند. هیچ دارویی در پروسه ی درمان عفونت خون نباید به صورت خودسرانه مصرف شود. در زیر به برخی از داروهای گیاهی مناسب در درمان عفونت خون اشاره می کنیم:
- پنیرک: دارای خاصیت آنتی بیوتیکی برای رفع عفونتهای ادراری، برونشیت و عفونتهای سرخک و مخملک
- بابا آدم: برای درمان جوش های چرکی و عفونی
- گل پامچال: درمان عفونت های معده و روده، برونشیت، اسهال های عفونی و بیماری ذات الریه
- اکالیپتوس: درمان عفونت های مجاری تنفسی
- بادرنجبویه: پاکسازی بدن از میکروب ها و رفع عفونت خون
- انجیر زرد شیرازی: درمان گلودردهای چرکی، آنژینها، عفونت و زخمهای داخل دهان
- چای سبز: درمان گلو دردهای چرکی
- پونه: ضد عفونی کردن ریه از عفونت
- تره جوشانده شده در شیر: درمان زخم های چرکی
- پونه کوهی: دارای خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی
بهترین درمان قطعی عفونت خون
قطعی ترین درمان عفونت خون مصرف آنتی بیوتیک است. زمانی که بیماری به موقع تشخیص داده شود به طور قطعا با آنتی بیوتیک درمان می شود و فرد دچار عوارض عدم درمان و نارسایی اندام های حیاتی نمی شود.
روش های رایج برای جلوگیری از ابتلا به عفونت خون
در کنار پرداختن به درمان عفونت خون لازم است تا با روش های رایج پیشگیری آشنا شوید. با اقدامات زیر میزان ابتلا به عفونت خون را کاهش دهید:
- تزریق به موقع واکسن ها
- رعایت بهداشت فردی مانند شستن دست ها قبل از مصرف مواد غذایی
- درمان بیماری های مزن
- تمیز نگه داشتن محل زخم ها و تعویض پانسمان ها تا زمان بهبودی کامل
- درمان مناسب در صورت ابتلا به عفونت
مراقبتهای حمایتی در درمان عفونت خون
بیمارانی که در پروسه درمان عفونت خون قرار دارند باید در کنار درمان های اصلی مراقبت های حمایتی هم دریافت کنند. در پاره ای از مواقع عفونت خون باعث نارسایی کلیه یا ریه می شود و فرد به دیالیز یا تهویه مکانیکی نیاز پیدا می کند. با دیالیز تصفیه خون انجام شده و عملکرد کلیه ها بهتر می شود. به علاوه اینکه تهویه مکانیکی هم به بهبود تنفس بیمار کمک می کند. انجام این اقدامات بسیار حیاتی هستند و کنترل علائم نارسایی اندام های حیاتی شانس زنده ماندن بیمار را افزایش می دهند.