عدم هم نوایی طوایف لبنانی با آمریکا در تقابل با شیعیان
طوایف لبنانی با وجود اختلاف دیدگاه و رقابت سیاسی سنتی با حزب الله لبنان حاضر به همراهی با طرح آمریکا برای ایجاد جبهه داخلی علیه حزب الله به منظور پشتیبانی از رژیم صهیونیستی نشدهاند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، از آغاز عملیات رژیم صهیونیستی علیه لبنان در ۲۳ شهریور ۱۴۰۳، سفارت آمریکا در بیروت تلاش کرده تا همزمان با حملات هوایی و عملیات یگانهای زرهی ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب و ضاحیه، به سازماندهی نیروهای سیاسی مخالف حزب الله در پایتخت لبنان دست بزند.
در همین راستا «لیزا جانسون»، سفیر آمریکا در بیروت طراح و بازیگردان اصلی این پروژه است تا شاید بدین شکل با تحریک شکافهای قومی و طایفهای در لبنان بتواند ستون پنجمی را برای کمک به اسرائیل فعال کند. واشنگتن برای تحقق این هدف بر روی سمیر جعجع، رئیس حزب قوات سرمایهگذاری ویژه ای کرده است.
سمیر جعجع که از زمان جنگ داخلی لبنان به دلیل جنایاتی که مرتکب شد سالها در زندان بود و اکنون هم بخشیهایی از نیروهای سیاسی مارونی تندرو در لبنان را رهبری میکند در چهارچوب دستورالعملهای سفارت آمریکا طی ماههای اخیر تلاشهای زیادی را برای ایجاد جبهه مشترک علیه حزبالله انجام داده است. با این همه بررسی آرایش سیاسی داخلی لبنان نشان میدهد که این تلاشها با وجود حمایت سفارتخانههای آمریکا، آلمان و انگلیس دربیروت به نتیجه دلخواه منجر نشده است و گروههای سیاسی برآمده از جریانهای قومیتی و طایفهای هنوز حاضرنشده اند تا با جعجع علیه مقاومت متحد شوند.
گروههای اهل سنت در لبنان به عنوان یکی از طوایف مهم در این کشور تاکنون حاضر به مشارکت و همدستی با دارودسته جعجع براساس دستورات واشنگتن نشدهاند، چراکه اولا بدنه اجتماعی مسلمان در لبنان در طول بیش از یک سال گذشته به خوبی نقش حزب در حمایت از مردم مسلمان غزه را شاهد بوده و به همین خاطر حاضر به همصدایی با رژیم صهیونیستی نیست.
نیروهای سیاسی سکولار در بخش سنی لبنان همچون جریان های منبعث از «المستقبل» نیز حاضر به همکاری با جعجع نشده و حتی گزارشها حاکی از دستور سعد الحریری، نخست وزیر اسبق لبنان به هم حزبیهایش برای حمایت از آوارگان جنوب و عدم حمله رسانهای به حزبالله است.
در این بین نیروهای دارای گرایشهای پررنگ تر مذهبی همچون «جماعت اسلامی لبنان» (جریان موسوم به اخوان المسلمین لبنان) که در زمان جنگ داخلی در سوریه رویکردهای تند و خصمانهای نسبت به حزب الله داشت، این بار کاملا در جبهه متحد حزب الله قرار گرفته و از ابتدای جنگ در برخی جبهات دوشادوش مقاومت با صهیونیستها وارد نبرد شدهاند.
دروزیهای لبنان نیز اگرچه از رقبای سیاسی حزبالله محسوب میشوند ولی حاضر به همراهی با رژیم صهیونیستی نشدهاند و حتی در ماجرای «مجدل الشمس» که صهیونیستها میخواستند کشته شدن ۵ دروزی ساکن سرزمینهای اشغالی را به حزبالله نسبت بدهند، روایت اسرائیلیها در این خصوص را رد کردند.
در این میان نقطه جالب توجه این است که حتی در میان مسیحیان لبنان نیز نیروهای سیاسی حاضر به همراهی با دارودسته جعجع نیستند. علاوه بر اینکه جریان ملی آزاد به رهبری جبران باسیل که بخشی از نیروهای ۸ مارس محسوب میشود حاضر به همراهی با حزب قوات نشده است، و حتی جریان موسوم به کتائب لبنان تحت رهبری «امیل جمیل» نیز تمایلی به همراهی با سمیر جعجع برای ایجاد ائتلاف علیه حزب الله لبنان نشان نداده است.
روزنامه الاخبار با اشاره به اینکه به جز بخشی از کادر مرکزی کتائب بسیاری از سران حزب از همراهی با طرحهای آمریکایی جعجع خودداری کردهاند، افزود: حتی امیل جمیل به پسرش که به یکی از رهبران این حزب مبدل شده، توصیه کرده که دنبال ماجراجوییهای جعجع نرود.
این وضعیت نشان میدهد که نیروهای سیاسی در لبنان فریب فضاسازی رسانههای غربی درباره تضعیف حزبالله و یا فراهم شدن زمینه برای تغییر توازن قوا را نخورده اند. شرایط میدانی هم نشان میدهد که حزب الله در نبرد با رژیم در دو ماه اخیر توانسته مانع از پیشروی آنها در جنوب لبنان شود و با قدرت تمام نه تنها شهرک های شمال سرزمینهای اشغالی بلکه حتی شهرهای واقع در عمق فلسطین اشغالی همچون حیفا و تل آویو را هدف ضربات موشکی و پهپادی خود قرار دهد.
پایان