خواص نارنگی این میوه ی شگفت انگیز پاییزی
نارنگی رایج ترین و پرطرفدارترین میوه پاییزی است که دارای طبعی سرد و تر است. خواص نارنگی برای بدن بیشمارند که از جمله آن ها می توان به مواردی از قبیل تقویت قلب و عروق، پیشگیری از سرطان، پیشگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی و باکتریایی، جلوگیری از ایجاد دیابت و تنظیم فشارخون، مفید برای کودکان، مفید برای زنان باردار، مفید برای مردان، سلامت پوست مو، تقویت سیستم ایمنی و … اشاره کرد. در ادامه این مطلب از شادمگ بیشتر با خواص نارنگی آشنا می شویم.
خواص نارنگی برای خواب
نارنگی را می توانید جایگزین قرص های خواب کنید. متخصصان تغذیه بر این باورند که این میوه منبع غنی ویتامین های A، C و B و مفرح قلب به شمار می رود. از این رو می تواند برای تنظیم فعالیت قلب مفید باشد. همچنین این میوه دارای طبع سردی است که برای سلسله اعصاب مفید می باشد. به علاوه آنکه دارای خاصیت ادرار آوری بالایی است و سموم بدن را دفع می کند. بیمارانی که بر اثر سرگیجه زیاد مشکل خواب دارند می توانند با مصرف نارنگی این مشکل را رفع کنند و خواب آرامی داشته باشند.
خواص نارنگی برای ناشتا
اگر عادت به مصرف نارنگی به صورت ناشتا را دارید باید بدانید که شروع کردن روز خود با بمب ویتامین C با خواص زیر همراه است:
- باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و بدن را در مقابل ویروس ها و باکتری ها محافظت می کند.
- باعث بهبود عملکرد روده ها و تقویت سیستم گوارش می شود.
- از کالری پایینی برخوردار است و می تواند در کاهش اشتها و کاهش وزن تاثیر فوق العاده ای داشته باشد.
- این میوه دارای پتاسیم بالایی است که می تواند باعث تنظیم فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی شود.
- در این میوه مقادیر بالایی انتی اکسیدان وجود دارد که برای سلامت پوست و مو مفید است.
- کلسیم و منیزیم موجود در آن باعث تقویت استخوان ها می شود.
- ویتامین B موجود در این میوه به کاهش استرس و بهبود خلق و خو کمک می کند.
خواص نارنگی برای یبوست
نارنگی می تواند باعث تنظیم حرکات روده و پیشگیری از ایجاد مشکلات گوارشی مانند یبوست شود. در این میوه فیبرهای محلول و نامحلول وجود دارد که می تواند تاثیر زیادی روی عملکرد روده ها داشته باشد. همچنین فیبرهای موجود همانند پری بیوتیک عمل می کنند و باعث تحریک رشد باکتری های مفید در روده می شوند. وجود این باکتری ها در روده باعث جذب بهتر و سریع تر مواد مغذی، تقویت و سلامت عمومی دستگاه گوارش می شوند. در نتیجه فرد به مشکلات یبوست دچار نخواهد شد.
افرادی که به صورت منظم نارنگی و سایر مرکبات مصرف می کنند روده هایی هیدراته دارند و جذب مواد مغذی در بدن آن ها به خوبی انجام می شود. چون این میوه سرشار از ویتامین A است و که یکی از ویتامین ها موثر برای سلامت دستگاه گوارش به شمار می رود.
خواص نارنگی برای مردان
نارنگی یکی از میوه های پر خاصیت برای مردان است. این میوه می تواند در کاهش التهابات بدن، پیشگیری از بیماری های قلبی، پیشگیری از سرطان کبد، جلوگیری از ایجاد سکته قلبی و مغزی، پیشگیری از سرطان، سلامت و تقویت قلب، سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم فشار خون، پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا، سلامت پوست و مو و … برای مردان مفید باشد.
در این میوه آنتی اکسیدانی به نام بتا کریپتوزانتین وجود دارد که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. این موضوع برای جلوگیری از بیماری سرطان پروستات در مردان و همچنین سرطان ریه و آرتریت روماتوئید مفید است. از دیگر فواید این میوه در مردان می توان به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست، سلامت چشم ها، پیشگیری از سنگ کلیه، پیشگیری از آنمی و افسردگی اشاره کرد.
خواص نارنگی برای کودکان
نارنگی منع مصرفی در بین گروه های سنی مختلف ندارد و تمام کودکان بعد از یک سال میتوانند این میوه سالم و خوشمزه را مصرف کنند. در این میوه مقدار زیادی آنتی اکسیدان، فیبر، آب و ویتامین C وجود دارند که گزینه خوبی برای تقویت سیستم ایمنی کودکان، تقویت گوارش و هیدراسیون، تقویت قلب و عروق به شمار می روند. مصرف این میوه در فصول سرد باعث کاهش ابتلای کودکان به بیماری های ویروسی مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی می شود. همچنین درمان موثری برای عفونت، بیماری های پوستی، آسم و الرژِی در کودکان است.
خواص نارنگی برای لاغری
نارنگی دارای مقادیر بالایی فیبر است که به افزایش احساس سیری و کاهش گرسنگی کمک می کند. در این میوه ویتامین هایی وجود دارند که می توانند هورمون کورتیزول یا همان هورمون استرس را کنترل کرده و از افزایش وزن و تجمع چربی ناشی از استرس جلوگیری کنند. با مصرف این میوه سرعت متابولیسم و سوخت و ساز افزایش پیدا می کند. لذا فرد در کنار رژیم غذایی متعادل و ورزش می تواند به لاغری و تناسب اندام دست پیدا کند.
خواص نارنگی برای کبد
یکی از دلایل رایج مصرف نارنگی در بین افراد مفید بودن آن برای درمان کبد چرب است. این میوه قادر به تنظیم سطح چربی کبد است. آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در آن باعث کاهش کبد چرب و بهبود سلامت آن می شوند. افرادی که مبتلا به التهاب کبد هستند می توانند با مصرف نارنگی این التهابات را کاهش دهند و از ابتلا به کبد چرب جلوگیری کنند.
عوارض نارنگی
درست است که نارنگی یکی از میوه های مفید برای سلامت عمومی بدن است اما گاها مصرف آن در برخی از افراد با مشکلات پیش زمینه ای توصیه نمی شود و عوارضی به دنبال دارد. این عوارض عبارتند از:
افزایش قند خون
افرادی که دارای مشکلات دیابت هستند باید در مصرف میوه بخصوص نارنگی احتیاط کنند. چون قند بالای آن باعث افزایش سطح قند خون می شود.
ناراحتی معده
افرادی که دارای مشکلات معده هستند نباید در مصرف این میوه زیاده روی کنند. چون اسید موجود در آن باعث سوزش سر دل و ناراحتی معده می شود.
آلرژی
برخی از افراد که به خوردن مرکبات آلرژی دارند با خوردن نارنگی با علائمی از قبیل بثورات پوستی، سرفه، قرمزی، سوزش و خارش و… مواجه می شوند.
پوسیدگی دندان
در این میوه مقادیر بالایی اسید وجود دارد که زیاده روی در مصرف آن باعث آسیب رساندن به مینای دندان می شود.