انتخاب طرح پژوهشی مدیریت اکتشاف بهعنوان طرح برگزیده
طرح انتقال دانش فنی و فناوری اکتشاف نفتهای نامتعارف (شیلهای نفتی) در ناحیه قالیکوه لرستان از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بهعنوان طرح پژوهشی برگزیده سال ۱۴۰۳ انتخاب شد.
به گزارش تیتر۱۲ به نقل از مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت، نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور با حضور معاونان و مدیران پژوهشی وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی دوشنبه ( ۲۶ آذر) در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد.
در این نشست، طرح «انتقال دانش فنی و فناوری اکتشاف نفتهای غیرمتعارف (شیلهای نفتی) در ناحیه قالیکوه لرستان» بهعنوان طرح پژوهشی برگزیده سال ۱۴۰۳ انتخاب شد و از تلاشهای شرکت ملی نفت ایران در این زمینه قدردانی بهعمل آمد.
محیالدین جعفری، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در مورد پیشینه فعالیت این طرح گفت: مدیریت اکتشاف در راستای دستیابی به اهداف برنامههای پنجساله توسعه کشور، اکتشاف منابع غیرمتعارف را با همکاری دانشگاه تهران و مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران در سالهای گذشته برنامهریزی و شروع کرده است.
وی ادامه داد: فعالیت این مدیریت در زمینه کشف ذخایر غیرمتعارف هیدروکربنی از جمله منابع شیل نفتی، شیل گازی و منابع هیدرات گازی بهعنوان حوزههای پیشرو انجام شده است. در همین راستا برای نخستین بار در ایران با اکتساب دانش فنی و فناوری اکتشاف نفتهای نامتعارف که با اجرای پایلوت آزمایشگاهی و نیمهصنعتی تولید نفت شیل در طرح پژوهشی و فناورانه شیل نفتی محقق شد دستاوردی ارزشمند برای کشور بهشمار میرود.
جعفری با اشاره به انجام دو فاز نخست این طرح بیان کرد: با برآورد اقتصادی سرمایهگذاری این طرح به همراه تبیین ملاحظات زیستمحیطی و ساخت پایلوت آزمایشگاهی تولید نفت از این ذخایر غیرمتعارف با عنوان انتقال دانش فنی و فناوری اکتشاف نفتهای نامتعارف (شیلهای نفتی) قالیکوه لرستان از شهریور سال ۱۳۹۸ پیگیری شد و در خرداد ۱۴۰۳ به پایان رسید.
وی در مورد فاز سوم این طرح تصریح کرد: در این فاز، توسعه مراحل فناوری و دستیابی به دانش فنی صنعت شیل نفتی برای طراحی و ساخت پلنتهای در مقیاس بزرگ و تجاریسازی تولید نفت شیل از منابع شیل نفتی قالیکوه تعیین شده است.
بر اساس اظهارات مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، اهداف ویژه این طرح شامل «ارائه شناسایی ویژگیهای حیاتی فرآیند تولید نفت شیل در مقیاس تجاری از منابع قالیکوه»، «کاهش ریسک افزایش مقیاس، کشف و ارائه فرمول اصلی فناوری جدید و توسعهیافته برای تولید تجاری نفت شیل»، «جمعآوری دادههای مهندسی جهت طراحی و ساخت کارخانه در مقیاس کلان و تجاری» و «ورود به دنیای واقعی صنعت نفت شیل و بهدست آوردن حجم کافی از نفت شیل برای ارزیابی توسط خریداران بالقوه» است.
منبع: شانا