وب گردی

نیمه شعبان ۱۴۰۳ چه روزی است + تاریخ تولد و زندگی نامه امام زمان(عج)

یکی از اعیاد بسیار مهم و پر فضیلت در بین شیعیان نیمه شعبان ولادت امام زمان(عج) است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سالروز ولادت حضرت مهدی (عج)، امام دوازدهم شیعیان را نیمه شعبان می‌نامند. این روز در ایران تعطیل رسمی بوده و شیعیان و محبین امام زمان (عج) با پختن نذری، چراغانی کردن معابر و اماکن، پخش شیرینی و شربت این روز را جشن می‌گیرند. نیمه شعبان یکی از برترین شب‌ها و اعیاد شیعیان است و برخی مردم نیز در شب نیمه شعبان به شب زنده‌داری و اعمال مذهبی مشغول می‌شوند.

نیمه شعبان ۱۴۰۳ چه روزی است؟

  • تاریخ دقیق نیمه شعبان در تقویم شمسی برابر با ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ است.
  • تاریخ دقیق نیمه شعبان در تقویم قمری برابر با ۱۵ شعبان ۱۴۴۶ است.
  • تاریخ دقیق نیمه شعبان در تقویم میلادی برابر با ۱۴ فوریه ۲۰۲۵ است.

نیمه شعبان

نیمه شعبان سالروز تولد حضرت مهدی (عج)، امام دوازدهم شیعیان است که در دوران غیبت به سر می‌برند. در برخی روایات، شب نیمه شعبان پس از شب قدر برترین شب‌ها دانسته شده است. گروهی از شیعیان در این شب به شب زنده‌داری و اعمال مذهبی مشغول می‌شوند. جشن نیمه شعبان از جشن‌های بزرگ شیعیان است که به مناسبت میلاد امام مهدی (عج) برگزار می‌شود. در ایران، مسجد جمکران محل تجمع شیعیان در نیمه شعبان است.

فضیلت نیمه شعبان

امام صادق (ع) فرمودند: از پدرم امام باقر (ع) درباره فضیلت شب نیمه شعبان پرسیده شد، فرمودند: «این شب برترین شب بعد از شب قدر است. خداوند در این شب، نعمت‌های افزون خود را به بندگانش ارزانی می‌دارد و به منت خود می‌آمرزد، در این شب در تقرب به درگاه خداوند متعال بکوشید زیرا این شبی است که خداوند عزوجل بر خود سوگند یاد کرده که هیچ خواهنده و سائلی را تا زمانی که معصیتی را نطلبد، رد نکند. همچنین این شبی است که خداوند آن‌را در برابر شب قدر که برای پیامبر اکرم (ص) قرار داده، برای ما اهل بیت قرار داده است. پس در دعا و ثنا به درگاه خدای متعال بکوشید.»
رسول خدا (ص) فرمودند: در شب نیمه شعبان خوابیده بودم که جبرئیل آمد و گفت: ای محمد! آیا در این شب می‌خوابی؟ گفتم: مگر امشب چه شبی است؟ گفت: نیمه شعبان! برخیز! پس مرا این‌سان بیدار کرد و با خود به بقیع برد و گفت: سرت را بلند کن که امشب، درهای آسمان گشوده می‌گردد و در نتیجه درهای رحمت، خشنودی، آمرزش، تفضل، توبه، نعمت، بخشش و نیکی در آن گشاده می‌شود و خداوند در آن به شماره مو و پشم چارپایان، بندگان را آتش جهنم آزاد می‌کند و سر آمد عمر انسان‌ها را در آن استوار می‌سازد و روزی‌های همگان را تا سال آینده تعمیم می‌کند و همه رخدادهای سال آینده در این شب نازل می‌شود»

رسول گرامی اسلام (ص) فرمود:

«مَن أحیا لَیلهَ العِیدِ و لَیلهَ النِّصفِ مِن شَعبانَ، لَم یَمُتْ قَلبُهُ یَومَ تَموتُ القُلوبُ»

هرکس شب عید و شب نیمه شعبان را با عبادت زنده بدارد، روزی که قلب‌ها همه بمیرند، قلب او نخواهد مرد.»

زندگینامه حضرت مهدی (عج)

امام مهدی عجل الله تعالی فرجه، آخرین امام شیعیان در سامرا به دنیا آمد. امامت ایشان بعد از شهادت پدرشان امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۶۰ هجری قمری شروع شده و تا پس از ظهور ایشان در آخرالزمان ادامه خواهد داشت. نام کامل ایشان محمد بن حسن (عج) است ولی در بین شیعیان با نام مهدی مشهور است. مهدی، قائم، بقیه الله، منتقم، موعود، صاحب‌الزمان، خاتم الاوصیاء، منتَظَر، حجه الله، منتقم، احمد، ابوالقاسم، ابوصالح، خاتم الائمه، خلیفه الله، صالح و صاحب‌الامر از جمله القابی هستند که برای امام زمان (عج) ذکر شده‌اند.

  • نام: محمد بن الحسن
  • کنیه: ابوالقاسم
  • القاب: مهدی، خاتم، منتظر، حجت، صاحب الامر، صاحب الزمان، قائم و خلف صالح
  • تاریخ ولادت: ۱۵ شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری
  • محل ولادت: سامرا
  • نام پدر: امام حسن عسکری (ع)
  • نام مادر: نرجس خاتون

تاریخ نیمه شعبان

دوران زندگی امام زمان حضرت مهدی (عج)

دوران زندگی امام زمان حضرت مهدی (عج) به چهار دوره تقسیم می‌شود:

  • از تولد تا غیبت امام زمان حضرت مهدی (عج): امام زمان حضرت مهدی (عج) پس از تولد حدود پنج سال تحت سرپرستی پدر بزرگوارشان امام عسکری (ع) به صورت نیمه مخفی زندگی کردند. یکی از کارهای بسیار مهمی که حضرت امام حسن عسکری (ع) در این دوره انجام دادند این بود که امام زمان حضرت مهدی (عج) را به بزرگان شیعه معرفی کردند تا در آینده در مسئله امامت دچار اختلاف نشوند.
  • غیبت صغری امام زمان حضرت مهدی (عج): پس از شهادت حضرت امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۶۰ ق دوره غیبت صغری آغاز شد و تا سال ۳۲۹ ق به مدت ۶۹ سال ادامه پیدا کرد. در این دوره امام زمان حضرت مهدی (عج) از طریق چهار نایب به نام‌های عثمان بن سعید عمروی، محمد بن عثمان عمروی، حسین بن روح نوبختی و علی بن محمد سمری به ادامه امور مردم می‌پرداختند.
  • دوره غیبت کبری امام زمان حضرت مهدی (عج): این دوران از سال (۳۲۹ ق) شروع شد و تا زمانی که خداوند مصلحت بدانند ادامه خواهد داشت در این دوره پاسخ به پرسش‌ها و احکام مردم بر عهده نایبان عام آن حضرت است و حضرت نایب خاصی برای این دوره معرفی نکرده‌اند.
  • دوره حکومت امام زمان حضرت مهدی (عج): پس از ظهور، امام زمان حضرت مهدی (عج) بر اساس احکام اسلام حکومت واحد جهانی تشکیل خواهند داد که در سایه آن سرتاسر عالم پر از عدل و داد خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا