وب گردی

نمایش نیروی هوافضای سپاه با مهران، پاوه و شهید ۱۴۷

صنعت دفاعی ایران در سال ۱۴۰۲ همچون سال های گذشته دستاوردها و محصولات متنوع و موثری را در چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران طراحی و تولید کرده است که هر کدام نقش مهمی در میدان نبرد خواهند داشت. به همین منظور گروه سیاسی خبرگزاری فارس در روزهای آینده به بررسی تک تک این دستاوردها می پردازد.

دهمین گزارش از این مجموعه به بررسی و ارائه آخرین دستاوردهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی هوافضا که در هفتم آبان ماه سال گذشته در سفر فرمانده معظم کل قوا به نمایش درآمد، اختصاص دارد و در ادامه می خوانید. ویژگی های آن

آخرین روزهای آبان ماه سال گذشته بود که فرمانده معظم کل قوا با حضور در دانشگاه علوم و هوافضای عاشورایی به مدت یک ساعت و نیم از آخرین دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیدن کردند.

در این بازدید دستاوردهای جدیدی از جمله موشک مافوق صوت فتاح ۲، سامانه پدافند سیار «مهران» و سامانه ارتقا یافته «9D» و همچنین؛ پهپاد شاهد ۱۴۷ برای اولین بار به نمایش گذاشته شد. البته دستاوردهای دیگری نیز در این نمایشگاه به چشم می خورد که به نوعی نسبت به سیستم های قبلی ارتقا یافته و برخی دیگر برای اولین بار دیده می شد.

آخرین بازدید فرمانده معظم کل قوا از نمایشگاه فضایی ۱۰ سال پیش در سال ۱۳۹۲ بود.

موشک فتح

معرفی نسل جدید موشک مافوق صوت فتح

در بازدید فرمانده معظم کل قوا محصولات جدیدی در دستاوردهای فضایی سپاه مشاهده شد. اولین محصولی که ظاهر شد نسل دوم موشک مافوق صوت فتاح به نام فتاح ۲ بود.

«فتاح ۲» یک موشک کروز مافوق صوت (مافوق صوت) است که در رده تسلیحات مافوق صوت برای هواپیماهای HGV طبقه بندی می شود. البته روی بدنه این موشک کلمه HCM که مخفف Hypersonic Cruise Missile است نوشته شده بود.

«فتاح ۲» دارای ۲ موتور است که موتور اول موشک را از جو خارج می کند و موتور دوم که با سوخت مایع کار می کند با انجام مانور در ارتفاع پایین موشک را از جو به سمت هدف هدایت می کند. این در حالی است که به گفته سردار حاجی زاده «موشک فتح ۱» در ارتفاع بالا در حال مانور دادن بود.

دیدار رهبر انقلاب

رونمایی از نسل دوم فتاح در حالی انجام شد که نسل اول موشک فتاح در ۲۵ خرداد امسال به نمایش درآمد.

بین این دو نسل از موشک های فتاح تفاوت هایی وجود دارد. اول برد موشک که در فتاح ۲ ۱۰۰ کیلومتر نسبت به فتاح ۱ افزایش یافته است. یعنی برد فتاح ۲ به ۱۵۰۰ کیلومتر افزایش یافته است.

تنها ۴ کشور جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران دارای فناوری این نوع سلاح های مافوق صوت هستند.

سردار حاجی زاده

اظهارات شاهد ۱۴۷ در حضور فرمانده کل قوا

دستاورد جدید بعدی در بخشی از نمایشگاه است که در جریان بازدید فرمانده معظم کل قوا، یکی از اعضای جدید خانواده شهید به نام “شهید ۱۴۷” افتتاح شد.

طول بال های این پهپاد ۲۶ متر است که می تواند به ارتفاع ۶۰ هزار پا برسد و مسافتی بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر را طی کند.

موشک شاهد

ماموریت برنامه ریزی شده “شاهد ۱۴۷” میدان اطلاعات است و فرصتی برای دیدن فراتر از افق فراهم می کند.

موشک

مهران; یادآوری مقاومت ملت ایران در دفاع مقدس

سامانه جدید دیگری که برای اولین بار با حضور فرمانده کل قوا به نمایش درآمد. سیستم امنیتی مهران پهن باند نام دارد.

نیروی هوافضای سپاه با دستیابی به این سامانه برد پدافندی خود را از ۲۰۰ کیلومتر در نسل سوم خرداد جدید به ۳۲۰ کیلومتر در سامانه مهران افزایش داد.

سامانه پدافندی مهران مجهز به چهار موشک سوخت جامد با برد ۲۰۰ و ۳۰۰ کیلومتر است که در پرتابگرها (کانستر) قرار دارند. همزمان با رونمایی از سامانه پدافندی مهران، یک موشک مهران-۱ نیز در کنار این سامانه دیده می شود.

سامانه مهران همچنین مجهز به رادار آرایه فازی و تصویربرداری حرارتی دوربرد است.

این سامانه قادر به فرود اهداف در فاصله دور مانند بمب افکن های دشمن، هواپیماهای شناسایی آواکس است.

«مهران» اولین سامانه دفاع ضد موشکی با درجه آزادی مستقل در ارتفاع دو بازوی پرتاب خود است.

«9D» قدرتمندتر از گذشته وارد میدان شد

سامانه پدافندی نسل جدید و ارتقا یافته «9D» دستاورد جدیدی بود که در بازدید فرمانده معظم کل قوا از نمایشگاه تعالی هوافضای سپاه به نمایش درآمد.

نسخه جدید که به تعبیری نسل دوم این سیستم است با نسل اول در چیدمان ظروف (کنستر) تفاوت دارد.تصویر فوق به مقایسه دو نسل از سیستم مدرن “9D” می پردازد.

این سامانه ارتقا یافته مجهز به ۶ کانتینر (کنستر) برای پرتاب موشک های کوتاه تا میان برد است که نسبت به نسخه قبلی به تعدادی موشک جدید مجهز شده است.

در کنار سامانه پدافندی ارتقا یافته «9D»، پنج موشک به نمایش گذاشته شده است که یکی از آنها مجهز به سامانه اپتیکال هومینگ است و همچنین موشک کوچکتری نیز وجود دارد که به نظر می رسد فواصل و فواصل کوچک را پوشش می دهد. البته یکی دیگر از این موشک ها نیز با طرح بال میانی نشان داده شده است.

هوافضای سپاه با غزه، ابابیل و شاهد ۲۳۸ دستش پر است

دیگر دستاوردهای فضایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

پهپاد_غزه

پهپاد غزه (شهید ۱۴۹) نوعی پهپاد پهن پیکر است که توسط نیروی هوافضای سپاه ساخته شده است. طول این پهپاد ۱۰ متر، طول بال ها ۲۱ متر و ارتفاع آن ۴ متر است. حداکثر وزن برخاست این پهپاد ۳۲۰۰ کیلوگرم، حداکثر وزن سوخت و محموله ۱۰۰۰ کیلوگرم (قابلیت حمل ۵۰۰ کیلوگرم بار) و قدرت موتور ۷۵۰ اسب بخار است. البته در فیلم بازدید فرمانده معظم کل قوا وزن این پهپاد ۳ و نیم تن عنوان شده است که به نظر می رسد در مدل های جدید افزایش یافته است.

همانطور که گفته شد حداکثر سرعت غزه ۳۴۰ کیلومتر و سرعت کروز آن ۲۰۰ کیلومتر است که با پرواز مداوم ۲۴ ساعته وظیفه انجام ماموریت های رزمی و مراقبتی را بر عهده دارد.

همچنین؛ سقف پرواز عملیاتی غزه ۳۵۰۰۰ فوت و حداکثر شعاع عملیاتی آن ۱۶۰۰ کیلومتر است. این پهپاد می تواند یک رادار SAR و ۸ بمب را حمل کند.

ابابیل های ایرانی; آماده برای سقوط بر روی دشمنان

دستاورد بعدی موشک های بالستیک کوتاه برد ابابیل بود که در قالب دو هواپیما در نمایشگاه حضور داشتند. به نظر می رسد این دو نسل مجهز به جستجوگرهای نوری زمینی و دریایی هستند.

این موشک پرتاب زاویه دار و عمودی با برد ۸۶ کیلومتر و کلاهک ۴۵ کیلوگرمی برای اولین بار در نمایشگاه ارتش روسیه ۲۰۲۳ به نمایش درآمد که طول آن ۳.۷ متر، وزن ۲۴۰ کیلوگرم و وزن کلاهک ۴۵ است. کیلوگرم از مشخصات موشک ابابیل است.

آنچه که توجه راکت ابابیل را در این نمایشگاه جلب می کند، واحد کنترل ۶ وجهی است که به نسل جدید ابابیل اضافه شده است.

“آسفالت”؛ پرنده قاتل استراتژیک دشمنان

موشک کروز پاوه از دیگر دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه بود که در این نمایشگاه حضور داشت. این موشک که برای اولین بار توسط سردار حاجی زاده در یک برنامه تلویزیونی معرفی شد، دارای برد ۱۶۵۰ کیلومتر است و می تواند اهداف را از مسیرهای پیچیده تر و حتی از سمت مقابل هدف قرار دهد.

این موشک دارای موتور سوخت جامد در نقش یک شتاب دهنده برای ایجاد سرعت اولیه است که پس از استفاده از موتور جت در موشک از بدنه جدا می شود. سپس بال های موشک که روی بدنه مونتاژ شده اند و نه داخل آن، باز شده و با زاویه چرخش کمی در لبه جلویی قرار می گیرند.

کیسه پهپاد و موشک تاکتیکی شهید ۲۳۸

نمونه اولیه پهپاد شهید ۱۳۶ با نام پهپاد شهید ۲۳۸ با جستجوگر نوری در دماغه نیز برای اولین بار به نمایش درآمد.

• کیسه تاکتیکی برای شلیک و هدف گیری موشک

یکی از این پیشرفت ها کیسه هدایت و کنترل ویژه موشک است که به گفته سردار حاجی زاده می تواند ۱۰ موشک را به طور همزمان پرتاب کند و آنها را به طور همزمان کنترل و هدایت کند.

سپاه باید به پهپاد مجهز شود

پهپادهای مختلف کلاس سوئیچ بلید، موشک برقی با برد ۴۰ کیلومتر و رهگیر چند روتوری شکار تور چند روتور نیز از دیگر تجهیزات ارائه شده توسط سردار حاجی زاده در حضور فرمانده معظم کل قوا بود.

گیرنده ماهواره قائم ۱۰۰

ماهواره بر قائم ۱۰۰ و سه نسل ماهواره نور از دیگر دستاوردهایی است که روند آن تقدیم فرمانده کل قوا شد.

همچنین موشک های خیبر شاخان و «فتاح ۱»، انواع رادارهای سیار بشیر و قدس، سامانه های ضد موشکی، شهید ۱۷۱، شهید ۱۲۹ و نسل جدید آن، پهپادهای تروفی شهید ۱۳۹ و گلوبال هاوک و همچنین مبتنی بر هوش مصنوعی. سیستم ها از جمله دستاوردهای این نمایشگاه هستند.

منبع: فارس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا