چرا دفاع از قدس یک وظیفه شرعی است؟
یک جایی جنگ است و صهیونیست ها به خانه های مسلمانان حمله می کنند. از سوی دیگر درگیری های دیرینه مردم مؤمن با قدرت ظالم شاهنشاهی رخ می دهد. این زمانی است که ما بی شرمانه خوب هستیم. صادقانه بگویم، دست و بال ما نیز تنگ است، اما مقدار اندک پس انداز خود را به حساب کمک های مردمی می گذاریم تا به قربانیان جنگ برود. به خیابان ها می آییم و شعار مرگ بر ظالم می دهیم.
حقیقت این است که این نوع راهپیمایی ها، تظاهرات ها، بیانیه ها، تجمعات مردمی نشان از شور انقلابی مردم ما دارد و کسانی که هیچ ارتباطی با این رفتارها ندارند، هوشمندی پشت این شعارها را درک نمی کنند.
در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین علی حیدری، استاد و عالم دین، دلیل بیطرفی بودن در برابر حوادث جهانی و لزوم پرورش و تقویت روحیه دفاع از مظلوم و مبارزه با صهیونیسم جهانی را بررسی کردیم.
از شور انقلابی تا ایمان
مسلمانان در مسجد نشسته بودند و حضرت علی (علیه السلام) با آنها صحبت می کرد. سپس خبر آوردند: «عدهای به یک خانواده مذهبی یهودی در فلان کشور حمله کردند و خلخالی از پای زن یهودی ربودند و رفتند.» امام (علیه السلام) با شنیدن این سخن، برخاست و چنان شد. همه مسلمانان حاضر در مسجد برای شنیدن او گفتند: اگر مسلمانی از این گرما بمیرد خوب است.
وقتی پای ایمان و اعتقاد به میان میآید، نمیتوانیم و نباید ایستاد. گروهی به خانه یک مسلمان حمله می کنند و هر چه دارند غارت می کنند. در چنین شرایطی غیرت دینی به هیچ مؤمنی اجازه نمی دهد که آرام بنشیند و به فکر معیشت و خانواده خود باشد.
مسلمانان مانند خانواده هستند
ممکن است بین کشورهای اسلامی اختلافاتی پیش بیاید، همچنان که اختلاف نظر دو مؤمن طبیعی است. مخصوصاً زمانی که حاکم ظالمی مثل رژیم پهلوی یا صدام لعنتی بر آنها حکومت می کند. پس دلیل نمی شود که وقتی کفار به یک کشور اسلامی حمله می کنند و مسلمانان را می کشند، بقیه مردم ساکت بنشینند و تماشا کنند.
به ویژه زمانی که صهیونیست جهانی بر جان مردم بی دفاع و مظلوم فلسطین فرود آمده و از ظلم و جنایت، از کشتار ناموسی گرفته تا کشتار جمعی، دریغ نمی کند.
بی غیرتی در چنین مواقعی مثل این است که کافر به خانه کسی حمله کند و به جای کمک به خانواده فقط به فکر آرامش و آسایش خودش باشد! زیرا مسلمانان در هر کجای این دنیا که باشند برادر دینی هستند و وقتی جان و مال و ناموس مسلمانی در خطر باشد، خون سایر مؤمنان برای حفظ او می جوشد.
شور انقلابی آزمون ایمان است
بی غیرت ها مثل بید می مانند. همانطور که بید در باد آرام می لرزد و ساقه لرزانش نمی تواند ریشه های مدفون در زمین را تحمل کند، بی تفاوتان به حوادث مذهبی و انقلابی نیز در ایمان خود می لرزند.
عرق برادری و غیرت دینی است که ایمان انسانها را میآزماید و مشخص میکند که کی در ایمانش استوار است و کی بلرزد. در واقع خودخواهی از خصوصیات مؤمنان نیست. زیرا کسی که در زندگی فقط به فکر خود و منافع خود باشد نمی تواند ادعای ایمان داشته باشد. زیرا یکی از ارکان زندگی دینی، تلاش برای حمایت از مظلوم است.
تضعیف ایمان و بی تفاوتی روزافزون نسبت به حوادث جهانی و ظلم صهیونیستی که جان مردم را تهدید می کند، از نشانه های آخرالزمان است. رونق بازار رضایت و کاهش دستگیری مسلمانان درگیر در بحران جهانی نشانه ای است که در بسیاری از روایات به آخرالزمان نسبت داده شده است.
در چنین روزهایی است که راه نجات را باید در تلاش برای افزایش بینش دینی نسبت به رویدادهای دینی در جهان جستجو کرد. زیرا کسی که شناخت کافی از دین خود ندارد و فقط به خاطر مسلمان بودن پدر و مادرش خود را مسلمان مینامد، نمیتواند در امتحانات بزرگ خداوند در این دنیا مومنانه رفتار کند و سربلند بیرون بیاید. به این ترتیب بحران های پیش آمده در جامعه، آن را از ایمان موروثی خود دور می کند.
منبع: تسنیم