وب گردی

عوارض مصرف باقلا که می تواند دردسر ساز باشد

بی شک دانستن عوارض مصرف باقلا، به ویژه برای افرادی با شرایط خاص یا بیماری های زمینه ای اهمیت بالایی دارد. بسیاری از افراد علاقه مند هستند رژیم غذایی سالم و متنوعی داشته باشند و بقالا به عنوان یکی از حبوبات محبوب و مغذی، جایگاه ویژه ای در سفره ایرانیان دارد. اما شاید تا به حال از خود نپرسیده باشید که آیا مصرف بقالا برای همه افراد بی خطر است یا اینکه عوارض مصرف باقلا کدامند؟ از این رو ما در این مطلب از شادمگ تلاش کرده ایم علمی ترین و به روزترین اطلاعات را در خصوص این موضوع در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید با آرامش بیشتری درباره مصرف این خوراکی تصمیم بگیرید.

مواد مغذی موجود در بقالا

باقالی - عوارض مصرف باقلا

پیش از آنکه بخواهیم در خصوص فواید و مضرات باقلا صحبت کنیم بد نیست ابتدا کمی در مورد ارزش غذایی این خوراکی پرخاصیت نیز بدانیم. زیرا از آنجایی که باقلا سرشار از مواد مغذی ارزشمند می باشد و به این ترتیب نقش مهمی در تقویت سلامت عمومی بدن ایفا می کند لذا در سفره های ایرانی جایگاه ارزنده ای دارد. پس نمی توان تنها به عوارض مصرف آن بسنده کرد.

blankblank

به طور کلی می توان گفت باقلا که در دسته حبوبات و پروتئین گیاهی دارد لذا گزینه ای عالی برای گیاه خواران و ورزشکاران به شمار می رود. همچنین منبع خوبی از فیبر خوراکی است که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می کند. همچنین ویتامین هایی همچون C، A و برخی از ویتامین های گروه B، در کنار مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، پتاسیم و فسفر، از دیگر ترکیبات ارزشمند آن شناخته می شوند. به علاوه اینکه وجود آنتی اکسیدان های قوی موجود در باقلا نیز آن را به یک گزینه عالی برای محافظت از سلول ها تبدیل کرده است.

عوارض خوردن باقلا در کودکان

مصرف باقلا در کودکان به ویژه کودکان خردسال ممکن است با عوارض جدی همراه باشد. یکی از خطرناک ترین این پیامدها، بروز بیماری فاویسم در کودکانی است که کمبود آنزیم G6PD دارند. در این حالت مصرف باقالا می تواند منجر به تخریب ناگهانی گلبول های قرمز و بروز کم خونی حاد گردد. افزون بر این برخی کودکان به ترکیبات موجود در باقالا حساسیت داشته و واکنش های آلرژیک مانند کهیر، تورم صورت، مشکلات تنفسی یا ناراحتی های گوارشی را تجربه می کنند. به همین دلیل پیش از دادن بقالا به کودکان، باید نسبت به سابقه بیماری ها و حساسیت های احتمالی آن ها اطمینان حاصل کرد.

باقالی مازندرانی - عوارض مصرف باقلاباقالی مازندرانی - عوارض مصرف باقلا

باقلا برای چه افرادی مضر است ؟

عوارض مصرف باقلا تنها در کودکان خلاصه نمی شود. زیرا بررسی های به عمل آمده نشان داده مصرف این دسته از حبوبات به ویژه برای برخی گروه ها توصیه نمی شود. به عنوان مثال افراد مبتلا به فاویسم یا کسانی که سابقه کمبود آنزیم G6PD دارند باید کاملاً از این خوراکی اجتناب کنند.

علاوه بر آن بیماران تحت درمان با داروهای خاص مانند ضدافسردگی ها یا داروهای کنترل دیابت باید پیش از مصرف باقالا با پزشک مشورت داشته باشند. همچنین در افراد با مشکلات گوارشی یا خانم های باردار و شیرده، مصرف باقلا بهتر است محدود یا تحت نظر باشد تا دچار عوارض ناخواسته نشوند.

مضرات باقلا برای کم خونی

فاویسم، یکی از جدی ترین عوارض مصرف باقالا در افراد دارای کمبود آنزیم G6PD است. اگرچه در بسیاری موارد این بیماری به واسطه نقص ژنتیکی رخ می دهد. اما در صورت مصرف بی رویه باقلا باعث می شود گلبول های قرمز خون به طور ناگهانی و سریع تخریب شوند. نتیجه این اتفاق کم خونی همولیتیک حاد است که کاهش شدید اکسیژن رسانی به بدن را در پی دارد. از علائم بارز آن می توان به زردی پوست و چشم، خستگی شدید، تپش قلب و سرگیجه

باتوجه به موارد گفته شده می توان نتیجه گرفت در افرادی که دچار کمبود آنزیم G6PD هستند مصرف باقلا به شدت منع شده است. از آنجایی که این آنزیم وظیفه محافظت از سلول های قرمز در برابر ترکیبات اکسیدان را بر عهده دارد لذا در صورت تخریب آن به واسطه مصرف باقلا، بدن به شدت نسبت به تخریب زودهنگام سلول های خونی آسیب پذیر می شود. بنابراین پیشگیری بهترین راهکار برای این گروه است.

باقالی تازه - عوارض مصرف باقلاباقالی تازه - عوارض مصرف باقلا

مضرات باقلا برای دیابتی ها

متاسفانه عوارض مصرف باقلا بیماران دیابتی را هم دربر می گیرد. اگرچه این ماده غذایی شاخص گلیسمی نسبتاً پایینی دارد اما به دلیل وجود کربوهیدرات ها می تواند تاثیر قابل توجهی بر سطح قند خون بگذارد. به خصوص اگر در حجم بالا مصرف شود.

همچنین برخی ترکیبات در باقلا ممکن است بر اثر واکنش با داروهای دیابت مانند انسولین یا داروهای خوراکی کاهنده قند خون نتیجه کنترل قند را مختل نموده و حتی موجب افت ناگهانی یا افزایش سطح قند خون شوند. از این رو بیماران دیابتی باید قبل از افزودن باقلا به رژیم غذایی خود با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت نموده و وضعیت قند خون خود را تحت نظر داشته باشند.

مضرات باقلا برای قلب

همانطور که پیش تر نیز گفته شد در حالت کلی مصرف باقلا برای بسیاری از افراد مشکل خاصی ایجاد نمی کند. اما در برخی شرایط خاص می تواند برای سلامت قلب مشکلاتی به همراه داشته باشد. چراکه باقلا حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که اگرچه برای تنظیم ضربان قلب مفید می باشد. اما مصرف بی رویه اش به ویژه در افرادی که دچار نارسایی کلیه یا بیماری های قلبی هستند می تواند تعادل الکترولیتی خون را بر هم زده و سبب بروز آریتمی یا اختلالات ریتم قلب شود.

همچنین برخی مواد موجود در باقلا ممکن است با داروهای قلبی تداخل پیدا کرده و اثربخشی داروها را کاهش دهند. بنابراین افرادی با سابقه مشکلات قلبی بهتر است مصرف این حبوبات را فقط با مشورت پزشک انجام داده و از زیاده روی پرهیز کنند.

مضرات باقالی - عوارض مصرف باقلامضرات باقالی - عوارض مصرف باقلا

مضرات باقلا برای معده

یکی دیگر از عوارض مصرف باقالا ایجاد نفخ و تجمع گاز در دستگاه گوارش است. زیرا این پروتئین گیاهی به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی فیبر و کربوهیدرات، هضم سنگینی دارد. لذا در برخی افراد به ویژه کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند باعث نفخ، درد شکم و افزایش گاز معده می شود. این حالت ممکن است به احساس ناخوشایند و حتی به مشکلات اجتماعی منجر شود. اما لازم به گفتن است که مصرف تدریجی آن به مثابه سایر حبوبات دیگر، خیساندن و پختن کامل با ادویه های ضدنفخ می تواند تا حدی عوارض مصرف باقلا برای معده را کاهش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا