بازار سهام پاکستان سقوط کرد

برنا – گروه اقتصادی: بازار سهام پاکستان پس از درگیری نظامی با هند، سقوط کرد اما داراییهای هند، نسبتا ثابت بودند.
شاخص کی اس ئی-۴۰، حداکثر ۶.۱ درصد سقوط کرد و به پایینترین رکوردش از چهارم دسامبر رسید، اما موفق شد بخش عمده این ضرر را احیا کند. شاخص ان اس ئی نیفتی ۵۰ هند که در ابتدا ۰.۷ درصد نزول کرده بود، بین رشد و کاهش، در نوسان بود. ارز این کشور در برابر دلار آمریکا، حداکثر ۰.۴ درصد کاهش یافت.
هند ساعاتی پس از اعلام توافق تجارت آزاد با انگلیس، اعلام کرد حملات نظامی علیه پاکستان را در اوایل روز چهارشنبه انجام داده است. هر چند اعلام خبر توافق تجاری، تاثیر حمله نظامی بر داراییهای مالی هند را محدود کرد، اما تنشهای بیشتر ممکن است ورود سرمایه خارجی به بازارهای هند را تهدید کند.
هومین لی، استراتژیست ارشد کلان در شرکت لومبارد اودیر، گفت: درگیری نظامی جدید میان هند و پاکستان، قطعا یک عقبگرد برای بازار سهام هند است. اگراین وضعیت به طور غیرمنتظرهای از چرخه معمول تنش و دیپلماسی فراتر رود، چشمانداز را دوباره ارزیابی خواهیم کرد.
تحولات اخیر پس از یک ماه قدرت نسبی برای بازارهای هند روی میدهد. شاخص نیفتی، در آوریل، دومین افزایش ماهانه متوالی خود را ثبت کرد و روپیه به بالاترین حد خود در پنج ماه گذشته رسید که تحت تاثیر ورود مجدد سرمایههای خارجی و خوشبینی به توافق تجاری احتمالی با آمریکا بود.
اکنون سوال این است که آیا این درگیری بیشتر تشدید خواهد شد یا خیر. درگیریهای گذشته میان این دو همسایه مجهز به سلاح هستهای، نشان داده است که سهام هند تمایل دارند به سرعت از یک واکنش یکباره و ناگهانی، بهبود یابد. برای مثال، در فوریه سال ۲۰۱۹، شاخص نیفتی، پس از آنکه هند حملات هدفمندی را در پاسخ به یک حمله تروریستی آغاز کرد، بیش از یک درصد در مدت یک هفته افزایش یافت.
سونال وارما، اقتصاددان شرکت «نومورا هولدینگز»، گفت: این تنشها بازارها را در کوتاه مدت، در وضعیت بیثباتی نگه خواهد داشت، زیرا اوضاع همچنان متغیر است. با این حال، رویدادهای گذشته نشان میدهد که تاثیر اقتصادی و الی رویدادهای ژئوپلیتیکی مشابه، کوتاه مدت است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در حالی که داراییهای هند از آوریل، وضعیت قوی داشتند، سهام و اوراق قرضه دلاری پاکستان بدترین عملکرد ماهانه خود را در دو سال گذشته تجربه کردند. پاکستان با کمک برنامه وام هفت میلیارد دلاری صندوق بینالمللی پول، در حال خروج از بحران اقتصادی است که این کشور را در سال ۲۰۲۳ به آستانه ورشکستگی رسانده بود.
انتهای پیام