وب گردی

طرز تهیه دسر شعریه + مواد لازم و نکات آموزشی

دسر شعریه یک دسر خوشمزه و محبوب است که به راحتی و با مواد اولیه در دسترس تهیه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دسر شعریه یک دسر عربی خوشمزه و ساده است که بیشتر در جنوب کشور تهیه و مورد استفاده قرار می‌گیرد. باقلوا شعریه با نام‌های دیگری از جمله باقلوا عربی و باقلوا رشته‌ای نیز نامیده می‌شود.

طرز تهیه دسر شعریه

در طرز تهیه شعریه ساده به مواد اولیه زیر نیاز دارید. دقت داشته باشید که در این آموزش شعریه عربی منظور از پیمانه لیوان، لیوان‌های دسته‌دار فرانسوی است.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
رشته شعریه ۲ بسته
شیر کمی بیشتر از نصف لیوان
شیرعسلی یک و نیم قوطی
گردوی خرد شده نصف لیوان
گلاب ۴ قاشق غذاخوری
کره ۱۰۰ گرم
پودر هل ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم

دسر شعریه

مراحل تهیه دسر شعریه

کره را در قابلمه‌ای نچسب بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب شود.

رشته‌های شعریه را به اندازه حدودی یک سانت، خرد کنید، به کره آب شده اضافه کنید و مدام هم بزنید. حدود نیم ساعت زمان دهید تا رنگ رشته‌ها ۲ درجه تیره‌تر شود و حالت خامی آن‌ها از بین برود.

پس از گذشت ۳۰ دقیقه، پودر هل و گلاب را به رشته‌های شعریه اضافه کنید.

در ادامه طرز تهیه باقلوا با رشته شعریه، در ظرفی جداگانه، زعفران دم کرده را داخل شیر بریزید و ترکیب حاصل را به مواد شعریه عربی اضافه کنید.

برای ۱۵ تا ۳۰ دقیقه، درِ قابلمه را بگذارید تا رشته‌ها کاملاً نرم شوند، البته هر چند دقیقه یک‌بار، درب قابلمه را باز کنید و رشته‌ها را زیر و رو کنید تا حالت یکنواختی پیدا کنند.

بعد از پختن رشته شیرینی عربی، شیر عسلی را اضافه کنید و روی حرارت ملایم گاز، به خوبی هم بزنید تا به همه قسمت‌های شعریه یا باقلوا عربی، شیرعسلی برسد. بعد از ۲ تا ۵ دقیقه، شعله را خاموش کنید و منتظر بمانید تا مواد کمی خنک‌تر شوند.

تا اینجای کار، مایه حلوا شعریه آماده است. برای فرم دادن به آن، باقلوا شعریه عربی را با ته یک قاشق روی یک فویل آلومینیومی پهن کنید و گردوهای خرد شده را به صورت یکنواخت وسط حلوا بریزید.

در آخرین مرحله از طرز تهیه شعریه، به کمک فویل، حلوا شعریه را رول کنید و یک شب در یخچال بگذارید تا خود را بگیرد. پس از این مدت، شیرینی را به صورت مقطعی برش بزنید.

در طی این مدت شربتی از مخلوط شکر، آب، زعفران و گلاب را تهیه کنید و روی حرارت قرار دهید، حالا فویل رولی را از یخچال بیرون بیاورید و دسر را از فویل جدا کنید و برش بزنید. سپس دسرهای شعریه برش خورده را با شربت مخلوط کنید، این عمل را می‌توانید به وسیله قلم‌مو انجام دهید.

در نهایت دسرها را درون یک ظرف مناسب بچینید و با مقداری مغز خوش طعم آن را تزئین و با چای نوش جان کنید.

دسر شعریه

نکات لازم برای تهیه دسر شعریه

  • به دلیل استفاده از ترکیباتی مانند شیر و شیرعسلی، باقلوا عربی رشته‌ای حتماً باید در یخچال نگهداری شود؛ همچنین دقت کنید که درِ شیرینی باز نماند، چراکه شعریه عربی در معرض هوای آزاد خشک می‌شود و بافت آن تغییر می‌کند.
  • رسپی اصلی این شیرینی رشته‌ای عربی همراه با شیرعسلی است، اما در صورت در دسترس نبودن آن می‌توانید از خامه، کارامل و کرم‌های شیرینی‌پزی هم استفاده کنید تا حلوا شعریه بدون شیرعسلی یا دسر شعریه با خامه آماده شود.
  • استفاده از پودر پسته، بادام و گردو، انتخاب‌هایی مناسب برای تزئین شعریه عربی هستند؛ اما شما می‌توانید مطابق ذائقه خود، از پودر هر نوع آجیل دیگری هم استفاده کنید.
  • در صورت استفاده از قالب برای درست کردن این دسر عربی با رشته، قالب‌ها را کمی چرب کنید، مایه شعریه عربی را داخل آن‌ها بریزید، لایه رویی را با پودر گردو بپوشانید و در انتها قالب‌ها را در یخچال قرار دهید.
  • شعریه یا باقلوا عربی را در ظرفی بزرگ با ارتفاع کم، پهن کنید و روی آن را با پودر بادام، پسته و گردو بپوشانید. سپس ظرف را در یخچال قرار دهید تا سرد شود. پس از آن، با یک چاقوی تیز، شعریه یا شیرینی عربی با رشته را به شکل‌ها و اندازه‌های دلخواه برش بزنید و در ظرف مورد نظر خود، سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا