طرز تهیه دسر سوتلاچ ترکیه ای + مواد و نکات لازم
دسر سوتلاچ یک دسر لذیذ و خوشمزه ترکی است که دستور آماده سازی آن در ادامه آمده است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، دسر سوتلاچ Sutlac یکی از دسرهای معروف و محبوب ترکیهای است. سوتلاچ به معنای شیر نرم است که در تهیه آن از برنج استفاده میشود. این دسر با عنوان پودینگ برنج نیز شناخته میشود. مردم ترکیه برای سرو آن از ظروف سفالی کوچک استفاده میکنند، چرا که سفال گرما و رطوبت را به صورت یکسان در ظرف پخش میکند.
سوتلاچ در فرهنگ ترکیه به عنوان یک دسر گرم یا سرد سرو میشود. این دسر یک صبحانه کامل و مقوی برای کودکان تا بزرگسالان محسوب میشود. هم چنین میتوان آن را در مهمانیها به عنوان دسر بعد از غذا سرو کرد. در بعضی از فرهنگها به عنوان میان وعده و حتی وعده شام سبک مصرف میشود.
مواد لازم برای تهیه سوتلاچ
- برنج یک استکان
- آب ده استکان
- شیر کم چرب یک لیتر
- شکر سه استکان
- عصاره وانیل یک قاشق چایخوری
- نشاسته یک قاشق غذاخوری
- زرده تخممرغ یک عدد
- خامه یا سر شیر ۱۵۰ گرم
- کره پاستوریزه یک عدد
طرز تهیه سوتلاچ
مرحله اول
برنج را باید بگذارید چند ساعت خیس بخورد. برنج را داخل قابلمه بریزید و به همراه ۱۰ استکان آب روی حرارت قرار دهید تا برنجها کاملاً باز شوند.
مرحله دوم
وقتی آب آن نسبتاً کشیده شد و برنجها نرم شدند، شیر را اضافه کنید و هم بزنید و سپس سه استکان شکر را اضافه کنید.
مرحله سوم
داخل کاسهای دیگر نشاسته و یک استکان شیر را با هم مخلوط کنید. زرده و سفیده تخممرغ را از هم جدا کنید و زرده را داخل آن بریزید و با چنگال یا همزن هم بزنید.
مرحله چهارم
کمکم چند ملاقه از موادی که در قابلمه درست کردیم را به مخلوط نشاسته اضافه کنید و هم بزنید تا با هم همدما شوند. (اگر آن را سریع اضافه کنیم ممکن است تخممرغ و نشاسته بریده بریده شود.)
مرحله پنجم
مخلوط داخل کاسه را به بقیه مواد در قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. (هم زدن را به صورت مرتب ادامه دهید)
مرحله ششم
سرشیر را به مواد اضافه کنید و مجدداً هم بزنید تا یکدست شود. درست هم زدن این دسر در جریان پخت یکی از نکات مهم برای جا افتاده شدن آن است.
مرحله هفتم
قابلمه را از روی حرارت بردارید و کره را در قابلمه بیندازید و هم بزنید تا آب شود.
مرحله هشتم
حالا مواد را با استفاده از ملاقه به کاسههای یکنفره (ظرف سوفله) منتقل کنید و در آخر روی هر ظرف یک قاشق غذاخوری شیر بریزید.
مرحله نهم
کاسهها را داخل فر قرار دهید؛ برای آنکه دسر شما زیاد خشک نشود مقداری آب داخل سینی فر بریزید (حدود یک فنجان). سپس سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه بالای فر قرار دهید (حالت گریل فر را روشن کنید.)
مرحله دهم
دسر ترکیهای شما آماده است آن را از فر خارج کرده و بگذارید خنک شود. اگر مایل بودید میتوانید بعد از آنکه چند ساعت آن را داخل یخچال گذاشتید سرو کنید.
نوش جان!
نکات مهم پخت سوتلاچ
- در این دستور به جای سرشیر میتوانید از خامه صبحانه هم استفاده کنید.
- اگر کاسه سفالی دارید میتوانید سوتلاچ را در ظرف سفالی ریخته و داخل فر قرار دهید.
- میتوانید روی سوتلاچ را با مغزهای رندهشده فندق، بادام یا گردو تزئین کنید.
- برنجی که در سوتلاچ استفاده میشود معمولاً برنج دانهریز است تا با شیر ترکیب شود و بافت کرمی و لطیفی به دسر بدهد.
- شیر پایه اصلی سوتلاچ است که دسر را کرمی و نرم میکند. در بسیاری از دستورها ممکن است از شیر پرچرب برای طعم بهتر استفاده شود.
- شکر برای شیرینی دسر اضافه میشود و مقدار آن به ذائقه فرد بستگی دارد به جای شکر عسل هم میتوان استفاده کرد.
- وانیل برای افزودن عطر و طعم ملایم به دسر استفاده میشود.