طرز تهیه کوکی شکلاتی + مواد و نکات لازم
کوکی شکلاتی یکی از شیرینیهای لذیذ و خوشمزه است که در ادامه طرز پخت آن آورده شده است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، یکی از محبوبترین و خوشمزهترین شیرینیها در بین مردم کوکی شکلاتی است. این شیرینی لذیذ از ترکیب موادی چون آرد، تخم مرغ، شکر و… تهیه میشود. کوکیهای شکلاتی انتخابی بینظیر برای همراهی با یک لیوان شیر، چایی یا قهوه است. کوکیها به صورت آسان و بدون دردسر بهراحتی در خانه آماده میشود. مواد اولیه مورد نیاز برای آمادهسازی این کوکی در هر دو روش با فر و بدون فر یکسان است و تنها تفاوت، طریقه پخت آنها خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه کوکی شکلاتی
- کره ۱۰۰ گرم
- شکر سفید ۱/۳ پیمانه
- شکر قهوهای ۱/۳ پیمانه
- وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
- تخم مرغ کوچک ۲ عدد
- آرد ۱ و ۱/۲ پیمانه
- جوش شیرین ۱/۲ قاشق چایخوری
- بیکینگپودر ۱/۴ قاشق چایخوری
- نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
- شکلات چیپسی ۱ پیمانه

طرز تهیه کوکی شکلاتی
مرحله اول
اولین قدم برای طرز تهیه کوکی شکلاتی خارجکردن کره از یخچال و قراردادن آن در دمای محیط است. این کار را ۳۰ دقیقه قبل از شروع آمادهسازی کوکی انجام دهید تا با محیط هم دما شود.
سپس فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و کف سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید. چند قطره روغن روی سینی و روی کاغذ بمالید. به این ترتیب کاغذ به سینی میچسبد و تکان نمیخورد. و شیرینی هم بعد از پخت به راحتی از کاغذ جدا میشود.
مرحله دوم
پس از اتمام زمان مورد نیاز و پس از اطمینان از نرمشدن کامل کره، آن را درون کاسهای مناسب بریزید و شکر سفید، شکر قهوهای را به آن اضافه کنید. کره و شکر را بهوسیله دور تند همزن به مدت ۳ تا ۴ دقیقه هم بزنید تا ترکیبی سبک و سفیدرنگ حاصل شود.
مرحله سوم
تعداد تخممرغ موجود در رسپی طرز تهیه کوکی شکلاتی را به همراه وانیل به ترکیب بیفزایید و مجدداً با استفاده از همزن برقی، آنها را ترکیب کنید. این کار را تا یکدست شدن مواد ادامه دهید.
مرحله چهارم
در کاسهای دیگر مقدار لازم از آرد، بیکینگپودر، جوششیرین و نمک را بریزید و ترکیب کنید. سپس این مواد پودری را سه مرتبه از الک بگذرانید تا ذرات بههمچسبیده مواد از هم جدا و بهاصطلاح سبک شوند. پس از اتمام مراحل الککردن، ترکیب آرد را در سه مرحله به مواد تخممرغ اضافه کنید. پس از هر بار افزودن مواد پودری به مواد تخممرغی، ترکیب را بهوسیله لیسک هم بزنید تا مواد بهخوبی مخلوط و ترکیب حاصل یکدست شود.
مرحله پنجم
حالا وقت اضافه کردن شکلاتهای چیپسی رسیده است؛ بعد از اضافه کردن شکلاتها، مایه شیرینی را با دقت و حوصله مخلوط کنید؛ یک خمیر شیرینی کوکی خوب نباید خشک، شکننده یا چسبنده باشد.
مرحله ششم
روی ظرف خمیر کوکی را با سلفون بپوشانید و آن را برای ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خمیر در این مدتزمان بهخوبی استراحت کند.

مرحله هفتم
سینی فر را با کاغذ پوستی بپوشانید و سپس مواد کوکی را روی آن بچینید. برای این کار میتوانید از قاشق یا اسکوپ استفاده کنید و هر بار مقداری از مواد را در دست خود فرم داده و روی سینی قرار دهید. توجه داشته باشید که حتماً بین هر کوکی فاصله بگذارید، زیرا در هنگام پخت و پف کردن خمیر، ممکن است کوکیها به هم بچسبند.
پس از چیدن مواد، مقداری شکلات چیپسی یا آجیل روی خمیر کوکیها بریزید و با فشار دست آنها را بهخوبی در خمیر ثابت کنید. آجیلها نه تنها به ظاهر کوکیها زیبایی میبخشند، بلکه طعم و بافت منحصر به فردی نیز به آنها میدهند. بهعنوان مثال، پسته، بادام یا فندق میتوانند گزینههای عالی برای تزئین باشند.
مرحله هشتم
سینی را در طبقه دوم فر قرار دهید تا به مدت حدوداً ۱۰ دقیقه بهخوبی حرارت ببیند و بپزد. با اتمام زمان پخت، سینی را از فر خارج کنید و بدون اینکه به کوکیها دست بزنید منتظر بمانید تا خنک شوند.
مرحله نهم
بعد از اینکه از خنک شدن کوکیها اطمینان حاصل کردید و آنها را از کاغذ روغنی جدا کردید، میتوانید قبل از سرو، کوکیها را با پودر قند یا کمی شکلات ذوب شده تزئین کنید تا ظاهری شیکتر پیدا کنند. اکنون کوکیهای خوشمزه شکلاتی شما آماده است. شما میتوانید این شیرینیهای کوچک و دوستداشتنی را آماده و از آنها بهعنوان پذیرایی خوشمزه در میهمانیهای خود استفاده کنید..

آیا میتوانم کوکیها را بدون استفاده از فر بپزم؟
بله، میتوانید کوکیهای شکلاتی را در ماهیتابه بپزید. کافی است تا خمیر را به گلولههایی تبدیل کرده و در ماهیتابهای با کمی روغن یا کره قرار دهید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید کوکیها در حرارت ملایم برای حدود ۱۰ دقیقه بپزند.
چرا کوکیهای شکلاتی پف نکردند؟
پف نکردن کوکیها ممکن است به دلایل مختلفی باشد. یکی از دلایل رایج استفاده از کره سرد است. همچنین مخلوط نکردن درست مواد یا استفاده از بیکینگپودر یا جوششیرین قدیمی میتواند باعث پف نکردن شود. برای بهترین نتیجه، اطمینان حاصل کنید که مواد به خوبی با هم ترکیب شدهاند و بیکینگپودر تازه استفاده کنید.
نکات
- برای شکلاتی شدن خود کوکی میتوانید از پودر کاکائو در دستورالعمل آن استفاده کنید.
- اگر شکر قهوهای نداشتید میتوانید آن را با شکر سفید جایگزین کنید. ولی شکر قهوهای نقش مهمی در خوشمزه شدن کوکی شکلاتی دارد.