وب گردی

جلوگیری از پوک شدن سیر با ۵ ترفند ساده و خانگی

آشنایی با روش های جلوگیری از پوک شدن سیر موضوعی است که برای بسیاری از خانم ها اهمیت دارد. چون سیر تازه و سالم که با روش های اصولی نگهداری شده باشد نه تنها طعم بهتری دارد بلکه خواص آن نیز کماکان حفظ می شود.

خبر خوب این است که با چند راهکار ساده می توان از نرم شدن یا سبک شدن حبه های سیر برای مدت های طولانی پیشگیری کرد. مثلا اگر آن را در مکان خشک، خنک و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید مدت بیشتری تازه می ماند. همچنین استفاده از ظروف مناسب یا بافت های طبیعی برای نگهداری کمک می کند سیر نفس بکشد و در نتیجه خراب نشود. همانطور که گفته شد این روش ها و نمونه های مشابه آن نه تنها از پوک شدن سیر جلوگیری می کنند، بلکه باعث ماندگاری بیشتر عطر و طعم آن هم می شوند. با شادمگ همراه باشید.

اصول نگهداری سیر برای جلوگیری از پوک شدن سیر

سیر خشک - جلوگیری از پوک شدن سیرسیر خشک - جلوگیری از پوک شدن سیر

سیر یکی از مواد غذایی پرکاربرد در صنعت غذایی است که اگر درست نگهداری نشود، طعم و کیفیتش از بین می رود. برای این که حبه های سیر مدت بیشتری سالم بمانند باید روش هایی را برای نگهداری از سیر خشک به کار برد که از نرم شدن یا به اصطلاح پوک شدن آن جلوگیری کند. در ادامه چند شیوه مؤثر و ساده برای جلوگیری از پوک شدن سیر را مرور می کنیم که به کمک آن ها می توانید سیر را در خانه تازه نگه دارید.

انتخاب و خرید سیر مناسب

اگر به دنبال یک تکنیک کاملا ساده برای جلوگیری از پوک شدن سیر هستید پیش از هر چیزی سراغ سیرهای تازه و سالم بروید. وقتی می  خواهید سیر بخرید سراغ حبه هایی بروید که پوست خشک و بافت محکمی دارند. زیرا اگر سیر نرم باشد یا لکه داشته باشد زود خراب می شود. پس بهتر است سیرهایی را انتخاب کنید که اندازه و ظاهرشان یکدست باشد. چون معمولاً تازه تر و ماندگارترند.

روش خشک کردن سیر تازه را در شادمگ بخوانید.

نگهداری در محیط خشک و خنک

یکی دیگر از تکنیک های خانگی برای جلوگیری از پوک شدن سیر، نگهداری آن در محیط خشک و خنک می باشد. ساده تر بگوییم برای اینکه سیر مدت بیشتری سالم بماند آن را در جای خنک و تاریک مثل یک قفسه دور از نور نگه دارید. برای استفاده از این روش سبد حصیری بهترین گزینه است. چون هوا بین حبه ‌ها رد و بدل شده و در نتیجه رطوبت جمع نمی ‌شود. همچنین سیر را از وسایل گرم ‌کننده مثل اجاق یا فر دور نگه دارید. چون گرما باعث خراب شدن سیرهایتان می شود.

خشک کردن سیر - جلوگیری از پوک شدن سیرخشک کردن سیر - جلوگیری از پوک شدن سیر

نگهداری از سیر در دمای اتاق

برای ماندگاری بهتر سیر در دمای اتاق بهتر است در زمان خرید به دنبال بوته هایی باشید که سفت، سالم و بدون نشانه های جوانه زنی هستند. زیرا سیرهایی که نرم شده یا آسیب دیده اند به سرعت کیفیت خود را از دست می دهند و در نتیجه قابل نگهداری طولانی نمی باشند.

همچنین اگر در منطقه ای با هوای رو به گرمی زندگی می کنید بدانید که این شرایط باعث می شود حبه ها زودتر سبز شده و بوته از وسط باز شود. در چنین شرایطی انتخاب سیرهای سالم و بی عیب اهمیت بیشتری پیدا می کند.

یک روش دیگر برای نگهداری آسان و جلوگیری از پوک شدن سیر در دمای محیط این است که سیرها را در کیسه های توری یا سبد حصیری با فضای کافی برای گردش هوا قرار دهید. بوته هایی که ساقه های نرم دارند به راحتی قابل بافتن و آویزان کردن اند. ولی ساقه های سخت در این حالت آسیب می بینند و بهتر است آن ها را به روش دیگری نگه داشت.

به طور کلی دمای مناسب برای ماندگاری سیر، بین ۱۵ تا ۱۸ درجه سانتی گراد با رطوبت معتدل است. اما در تابستان های گرم و خشک، خطر خشک شدن و پلاسیده شدن حبه ها بیشتر می شود.

نگهداری از سیر در یخچال

نگهداری در یخچال یکی دیگر از روش های جلوگیری از پوک شدن سیر می باشد. اگر سیر را داخل بطری خشک و سالم قرار داده و در کشوی سبزیجات یخچال نگهداری کنید مشکل رطوبت آن تا حد زیادی برطرف می شود. با این حال به یاد داشته باشید که خروج سیر از محیط سرد یخچال و قرار گرفتن آن در دمای اتاق، معمولاً باعث می شود ظرف چند روز شروع به جوانه زدن کند. همین اتفاق ممکن است برای سیر تازه خریداری شده از فروشگاه هم رخ دهد. بنابراین برای حفظ کیفیت بهتر است سیر را تنها زمانی از یخچال خارج کنید که قصد مصرف دارید. در نهایت یک سری نکات کلیدی برای نگهداری سیر در یخچال وجود دارند که رعایت آن ها الزامی می باشد. از جمله اینکه:

  • اگر سیرها زود جوانه زدند می توانید بوته ها را در گلدانی پر از خاک بکارید و نزدیک پنجره بگذارید تا هم چهره ای سبز و زیبا به خانه بدهد و هم بعداً سیر تازه برداشت کنید.
  • قسمت های پوست کنده یا خردشده سیر را هم می توان حداکثر تا دو هفته در ظرفی دربسته در یخچال نگه داشت؛ این روش برای استفاده کوتاه مدت مناسب است و نه ذخیره سازی طولانی.

نگهداری از سیر - جلوگیری از پوک شدن سیرنگهداری از سیر - جلوگیری از پوک شدن سیر

نگهداری سیر در بطری نوشابه

قرار دادن سیر در بطری نوشابه و نگهداری آن در فریزر یکی از راه های مؤثر برای افزایش ماندگاری و در نتیجه جلوگیری از پوک شدن سیر می باشد. هرچند برخی طعم سیر تازه را ترجیح می دهند. برای استفاده از این روش کافی است حبه های پوست کنده را همراه کمی آب در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و تا رسیدن به بافتی یکنواخت خرد کنید.

سپس می توانید این پوره را در قالب های یخ منجمد کرده یا به لایه های نازک روی ورقه سیلیکونی پهن کنید تا پس از انجماد، به صورت تکه های قابل شکستن ذخیره شوند. بعد از آن قالب ها یا تکه های یخ زده را در کیسه فریزر یا ظرف درب بسته قرار دهید و تا زمان مصرف در فریزر نگه دارید.

نگهداری سیر در روغن های طعم دار

برای استفاده از این روش بایستی صبر کنید سیرهای برش زده تان کاملا خشک شوند. پس از خشک کردن برش های سیر، می توانید آن ها را در انواع روغن های معطر مثل روغن زیتون یا روغن های طعم دار دیگر قرار دهید تا یک چاشنی لذیذ و آماده برای غذاهایتان داشته باشید. کافی است برش ها را داخل شیشه تمیز بریزید و آن قدر روغن اضافه کنید که تمام سطح سیر را بپوشاند.

به یاد داشته باشید که نگهداری سیر تازه و مرطوب در روغن می تواند شرایط رشد باکتری بوتولیسم را فراهم کند که خطرناک است. اگر چنین ترکیبی را تهیه می کنید حتماً آن را در یخچال بگذارید و حداکثر طی سه هفته مصرف کنید. برای نگهداری طولانی تر و ایمن تر، پیشنهاد می کنیم از روش بطری نوشابه استفاده نمایید.

خشک کردن سیر - جلوگیری از پوک شدن سیرخشک کردن سیر - جلوگیری از پوک شدن سیر

نگهداری سیر در نمک و چای خشک

برای استفاده از این روش ابتدا سیر خشک شده را خرد کرده و کامل در مخلوط کن میکس کنید. سپس به ازای هر پیمانه سیر، مقداری نمک دریایی و کمی هم چای خشک بیفزایید و خوب هم بزنید تا ترکیب یکنواخت شود.

بعد از آن مخلوط به دست آمده را در شیشه تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید. این ترکیب را می توان حتی تا یک سال در فریزر نگه داشت. جالب اینکه از همین شیوه می توان برای نگهداری برخی میوه ها هم استفاده کرد؛ برای مثال شور یا ترشی لیمو با نمک و چای خشک یکی از نمونه های محبوب این روش می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا