۳ دروغ بزرگ درباره تظاهرات دانشجویی در آمریکا
با اوج گرفتن اعتراضهای دانشجویی در آمریکا و سرایت جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به دیگر دانشگاهها در اقصی نقاط جهان، حامیان رژیمصهیونیستی کمپینی با هدف بیاعتبار کردن این جنبش بیسابقه راه انداخته و در حال نشر شایعات و دروغهای بیاساسی درباره آن هستند. تارنمای خبری تحلیلی میدل ایست آی به چند مورد از این شایعات بی اساس پرداخته است.
دروغ اول: جنبش اعتراضی حمایت از فلسطین خشونتآمیز بوده است
یکی از روایتهای نادرستی که از ابتدای آغاز تحصنهای دانشجویی در همبستگی با غزه منتشر شده، خشونتآمیز بودن این حرکت است. این در حالی است که هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد معترضان دانشجویی طرفدار فلسطین در تظاهرات خشونتآمیز درگیر شدهاند.
میدلایست آی نوشته، تحقیقات این رسانه حاکی از آن است که دانشجویان حتی در دانشگاه کلمبیا و پرینستون که ساختمانهای دانشگاه را تصرف کردند کاملا مسالمتآمیز رفتار کرده و هیچ دانشجویی یا استادی در جریان این اقدامات تهدید نشده یا آسیب ندیده است. حتی پلیس نیویورک نیز پس از برخورد با نخستین گروه از دانشجویان معترض در دانشگاه کلمبیا تائید کرد که رفتار معترضان صلحآمیز بوده و در برابر دستگیری مقاومت نکرده بودند.
دروغ دوم: دانشجویان یهودی در جریان این اعتراضها آزار و اذیت و تهدید شدهاند
رسانههای راستگرا و حامی اسرائیل شایعاتی منتشر کرده اند مبنی بر اینکه دانشجویان یهودی در تحصنها و تجمعات حامیان فلسطین در سراسر آمریکا آزار و اذیت شدهاند. این در حالی است که مصاحبه میدلایست آی با دانشجویان یهودی در دانشگاههای تفتس، براون، هاروارد، پرینستون، کالج غربی و دانشگاه کلمبیا این ادعا را کاملا رد کردهاند.
این نخستین بار نیست در طول تاریخ همواره از ادعاهای ضدیهودیت بهعنوان ابزاری برای ساکت کردن انتقادها از رژیم اشغالگر و بیاعتبار کردن جنبش دانشجویی استفاده شده است. یکی از دانشجویان یهودی دانشگاه نورث ایسترن ضمن رد ادعای آزار و اذیت دانشجویان یهودی به میدلایست آی میگوید: «در یکی از تجمعات فردی از دانشجویان خواست که تا شعار «یهودیان را بکشید» سردهند که دانشجویان ضمن خودداری از تکرار این شعار علیه این فرد اعتراض کردند. بعدها مشخص شد کسی که این کار را کرده یکی از حامیان اسرائیل بوده است.
دروغ سوم: دانشجویان بیهدف بهدنبال تفرقهافکنی و آشوب هستند
مطالبه دانشجویان معترض کاملا مشخص است؛ آنان بهدنبال پایان دادن به نسلکشی در غزه هستند. از دیگر مطالبات اصلی دانشجویان افشای رابطه مالی دانشگاهها با رژیم صهیونیستی و پایان سرمایهگذاری در اراضی اشغالی فلسطین است. دانشگاههای سراسر آمریکا همچنین مطالبات دیگری از جمله لغو اتهامات مظرح شده علیه دانشجویان و استاتید، پذیرش فلسطینیان غزه بهعنوان بورسیه تحصیلی به دانشگاهها و ایجاد مراکز فرهنگی عرب است.
برخی تحلیلگران با اشاره به شعارهایی مانند «انتفاضه را جهانی کنید» و «از رودخانه تا دریا» را تفرقهبرانگیز خواندهاند، اما دانشجویان نشان دادهاند که حرکت آنها جنبشی فراگیر با هدف آزادی میلیونها نفر است.
دانشجویان همچنین تلاش کردهاند تا اطمینان حاصل کنند که مذاکرات فقط بر سر تضمین آزادی بیان یا مخالفت با سرکوب دانشجویی در دانشگاهها نباشد و مساله پایان دادن به اشغال فلسطین را نیز در بر بگیرد.
منبع: همشهری آنلاین